ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΝΗΣΙΑ

Κυκλάδες – Νησιά

Επαναπρογραμματισμός δρομολογίων για τη Cycladic

 

Σε αναπροσαρμογή του πτητικού της προγραμματισμού προχώρησε η ενδονησιωτική αερογραμμή Cycladic, που ξεκίνησε στα τέλη του Οκτωβρίου να εκτελεί πτήσεις μεταξύ νησιών του Νοτίου Αιγαίου και της Κρήτης. Προσαρμοζόμενη στις ανάγκες που υπάρχουν αυτή την περίοδο του χρόνου, η εταιρεία διέκοψε κάποιες συνδέσεις, προσέθεσε νέες και γενικώς επανασχεδίασε τα δρομολόγιά της.

Για το διάστημα Δεκεμβρίου 2022-Μαρτίου 2023 και σύμφωνα με το online σύστημα κρατήσεων της εταιρείας, από τη Σαντορίνη θα εκτελούνται πτήσεις από και προς Σύρο, Μύκονο και Ηράκλειο.

Ειδικότερα:

– Το δρομολόγιο Σαντορίνη-Ηράκλειο θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα στις 10:30-11:10, με κόστος εισιτηρίου από 119 €, ενώ το δρομολόγιο Ηράκλειο-Σαντορίνη θα εκτελείται κάθε Παρασκευή στις 12:40-13:15 με εισιτήρια από 119 €.

– Το δρομολόγιο Σαντορίνη-Σύρος θα πραγματοποιείται πλέον μια φορά την εβδομάδα αντί για δύο, κάθε Παρασκευή στις 13:45-11:20, με κόστος από 119 €. Το δρομολόγιο Σύρος-Σαντορίνη θα εκτελείται κάθε Δευτέρα στις 09:20-10:00, με κόστος επίσης από 119 €.

– Το δρομολόγιο Σαντορίνη-Μύκονος θα πραγματοποιείται και αυτό κάθε Παρασκευή αλλά μέσω Σύρου στις 13:45-15:10, με κόστος εισιτηρίου από 139 €. Οι πτήσεις Μύκονος-Σαντορίνη θα εκτελούνται κάθε Δευτέρα στις 08:30-10:00, επίσης μέσω Σύρου, με κόστος εισιτηρίου από 139 €.

– Το δρομολόγιο Ρόδος-Σαντορίνη που ίσχυε τον Νοέμβριο δεν προβλέπεται για αυτό το διάστημα.
Διαφήμιση

Αναλυτικά οι διασυνδέσεις μεταξύ των νησιών θα έχουν ως εξής:

– Από τη Μύκονο θα εκτελούνται κάθε Δευτέρα δρομολόγια προς Σύρο, προς Σαντορίνη (μέσω Σύρου) και προς Ηράκλειο (μέσω Σύρου και Σαντορίνης), αλλά και προς Αθήνα κάθε Παρασκευή.

– Από την Πάρο θα εκτελούνται δρομολόγια προς Σύρο (κάθε Πέμπτη).

– Από την Νάξο θα εκτελούνται δρομολόγια προς Σύρο (κάθε Τετάρτη) και προς Ρόδο (κάθε Πέμπτη).

– Από τη Ρόδο θα εκτελούνται και κάθε Τετάρτη δρομολόγια προς Νάξο και προς Σύρο (μέσω Νάξου), ενώ κάθε Παρασκευή προς Ηράκλειο.

– Από το Ηράκλειο θα εκτελούνται κάθε Δευτέρα δρομολόγια προς Ρόδο, ενώ κάθε Παρασκευή προς Σαντορίνη, προς Σύρο (μέσω Σαντορίνης) και προς Μύκονο (μέσω Σαντορίνης και Σύρου).

 Από τη Σύρο θα εκτελούνται κάθε Δευτέρα δρομολόγια προς Σαντορίνη, κάθε Τετάρτη προς Πάρο και κάθε Πέμπτη προς Νάξο και προς Ρόδο (μέσω Νάξου).

Από την Αθήνα θα εκτελούνται κάθε Δευτέρα δρομολόγια προς Μύκονο.

Operator των πτήσεων της Cycladic είναι η Ιfly S.A., εταιρεία διαχείρισης ιδιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Οι πτήσεις εκτελούνται με μονοκινητήρια high wing turboprop Cessna Grand Caravan 208BEX, για 12 επιβάτες και 2 πιλότους πλήρωμα. Κατά τη διάρκεια της πτήσης δεν υπάρχει αεροσυνοδός, ενώ κατά την κράτηση του εισιτηρίου επισημαίνεται ότι το αεροσκάφος δε διαθέτει τουαλέτα. Οι επιβάτες μπορούν να μεταφέρουν αποσκευές συνολικού βάρους έως 23 κιλά, ενώ στην καμπίνα μπορούν να έχουν μαζί τους μία χειραποσκευή ή προσωπικό αντικείμενο έως 2,3 κιλά.

 

Πηγή:atlantea.news

Ακολουθήστε μας