ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΝΗΣΙΑ

Κυκλάδες – Νησιά

Κυκλάδες: Κορυφώνεται η αγωνία για απογραφή και βουλευτικές έδρες

Το αργότερο έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα της απογραφής του μόνιμου πληθυσμού της χώρας, εφόσον η ΕΛ.ΣΤΑΤ φανεί συνεπής σε αυτά που έχει δεσμευθεί ως προς τον χρόνο περάτωσης της διαδικασίας και γνωστοποίησης των τελικών αποτελεσμάτων. 

 

Μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων της τελευταίας απογραφής στις 31/12/2022 η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να εκδώσει το σχετικό προεδρικό διάταγμα ανακατανομής των εδρών στην επικράτεια. Όπως όλα δείχνουν, οι επόμενες εκλογές θα γίνουν σύμφωνα με τα δεδομένα της καινούργιας απογραφής. Το θέμα απασχολεί εδώ και καιρό τα κομματικά επιτελεία σε διάφορες εκλογικές περιφέρειες, όπου με βάση τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής τα οποία ανακοινώθηκαν πριν από μερικούς μήνες, κερδίζουν ή χάνουν κάποιες έδρες. 

Οπως αναφέρει σήμερα ρο Cyclades24.gr:

 

Μία από αυτές της εκλογικές περιφέρειες είναι και οι Κυκλάδες, για τις οποίες, το προσωρινό αποτέλεσμα της απογραφής δείχνει ότι χάνουν μία βουλευτική έδρα και από τις τέσσερις, επιστρέφουν στις τρεις. Ωστόσο, μόνο σίγουρο δε θεωρείται ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο, μιας και το οριστικό αποτέλεσμα της απογραφής μπορεί να φέρει ανατροπές δεδομένων και να διατηρήσει ο νομός Κυκλάδες τις τέσσερις βουλευτικές έδρες. Το σενάριο αυτό έχει πολύ σοβαρές πιθανότητες, πλέον, και λογικά τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν την επόμενη εβδομάδα. 

Αμέσως μετά τα αποτελέσματα της οριστικής απογραφής, δηλαδή με το νέο έτος, θα υπάρξουν οι πρώτες ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων ανά την επικράτεια ενόψει των βουλευτικών εκλογών της άνοιξης του 2023. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσουν βουλευτικές υποψηφιότητες μέσα στον Ιανουάριο του 2023 (θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώ

Cyclades24.gr

 

Ακολουθήστε μας