ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΝΗΣΙΑ

Κυκλάδες – Νησιά

Αποχαιρετώντας τον θεμελιωτή του Μεταφορικού Ισοδύναμου

 

Κηδεύεται σήμερα στη Ρόδο, ο Νεκτάριος Σαντορινιός που έφυγε από τη ζωή στα 50 του μόλις χρόνια. Βουλευτής και πρ. Υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, αφήνει ισχυρό αποτύπωμα στις κοινωνίες των νησιών, ως ο εμπνευστής και θεμελιωτής του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

Τον αποχαιρετάμε επιλέγοντας από το πλήθος των δηλώσεων που έγιναν, εκείνες του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και της ΝΕ Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ:

 

Ψήφισμα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για το θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού.

Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων συνήλθε εκτάκτως μετά από πρόσκληση του Προέδρου της, συγκλονισμένη από τη θλιβερή αναγγελία του αιφνίδιου θανάτου του Νεκτάριου Σαντορινιού, ο οποίος κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εργάστηκε με πάθος για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στα νησιά, καθώς γνώριζε πολύ καλά και είχε πλήρη αντίληψη των δυσκολιών και των ιδιαιτεροτήτων της νησιωτικότητας, τις οποίες προσπαθούσε να βοηθήσει να ξεπεραστούν με κάθε τρόπο.

Από τη θέση του ως Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανέπτυξε στενή συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων, σκύβοντας με ευαισθησία, ενσυναίσθηση και διάθεση για συνεργασία πάνω από κάθε θέμα που αφορούσε την επιχειρηματικότητα και γενικότερα την κοινωνική ευημερία στο νομό μας. Τα νησιά μας έχασαν έναν εμπνευσμένο άνθρωπο με όραμα για τον τόπο μας.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων συμπάσχοντας στη θλίψη της οικογένειας του εκλιπόντος και τιμώντας τη μνήμη του Νεκτάριου Σαντορινιού αποφασίζει:

1.   Αντί στεφάνου, να κατατεθεί χρηματικό ποσό στους παρακάτω κοινωνικούς και αλληλέγγυους συλλόγους, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος:

Α) 200,00 ευρώ στο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» και

Β) 200,00 ευρώ στο Δωδεκανησιακό Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών «ΡΟΔΑΥΓΗ».

2.   Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευτεί στον τύπο και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

3.   Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

4.   Να αποσταλεί συλλυπητήρια επιστολή στην κοινοβουλευτική ομάδα στην οποία ανήκε, στο πολιτικό του γραφείο και στους οικείους του.

 

H NOMAΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ:

 

Σήμερα αποχαιρετάμε τον Νεκτάριο Σαντορινιό

Τον αποχαιρετάμε με θλίψη γιατί χάνουμε έναν καλό σύντροφο, έναν δυναμικό αγωνιστή της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της αριστεράς, έναν νέο άνθρωπο αγωνιστή της ζωής.

Τον αποχαιρετάμε όμως και με υπερηφάνεια γιατί η παρακαταθήκη που μας αφήνει είναι το πολιτικό ήθος, η τόλμη, η ακούραστη εργατικότητα και η ατελείωτη αγάπη για τα νησιά μας.

Και είναι αλήθεια πως οι νησιώτισσες και οι νησιώτες, ανεξάρτητα από πεποιθήσεις και κόμματα, οφείλουμε στον Νεκτάριο Σαντορινιό ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί από τη θέση του ως αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έκανε τη νησιωτικότητα ορατή στην πράξη με εμβληματικές παρεμβάσεις:

-       η νομοθετική ρύθμιση για την υδατική αυτονομία των μικρών και άνυδρων νησιών μας και η εγκατάσταση μονάδων αφαλάτωσης στα σε όλα τα μικρά άνυδρα νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσων,

-       η θεσμοθέτηση και η προμήθεια πλωτών ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ που αναπτύχθηκαν σε Νάξο, Λέρο και Ρόδο,

-       η θεσμοθέτηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου πολιτών και επιχειρήσεων για τους μονίμους κατοίκους/επαγγελματίες των νησιών μας χωρίς εξαιρέσεις,

αποτελούν δείγμα του έργου και κυρίως του οράματός του για την ανάπτυξη, την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια των νησιωτών. Ευθύνη και χρέος μας είναι να διαφυλάξουμε το σπουδαίο αυτό αποτύπωμα που αφήνει πίσω του ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη στην οικογένεια και τους αγαπημένους του.

Καλό σου ταξίδι σύντροφε.

- Όλος ο κόσμος θάλασσα.

Ακολουθήστε μας