ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΝΗΣΙΑ

Κυκλάδες – Νησιά

Μύκονος: 4 συλλήψεις για παράνομες οικοδομικές εργασίες

 

Σε 4 συλλήψεις προχώρησαν οι Αρχές στη Μύκονο, καθώς εκτελούνταν παράνομες οικοδομικές εργασίες - Κατασχέθηκαν φορτηγά και εκσκαφείς

Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα πέρασαν οι αστυνομικοί στη Μύκονο για παράνομες οικοδομικές εργασίες. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις που ερεύνησε η αστυνομία, μετά από σχετικές καταγγελίες. Στην πρώτη περίπτωση και ενώ υπήρχε απόφαση να «παγώσει» οποιαδήποτε εργασία σε συγκεκριμένο τουριστικό κατάλυμα, διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν σε εξέλιξη οικοδομικές εργασίες. Στη δεύτερη περίπτωση μηχανήματα έργου έκαννα χωματουγικές εργασίες διαμόρφωσης ενός χώρου όπου είχε λήξει η σχετική άδεια που εκδόθηκε.

Τέσσερα άτομα, υπεύθυνοι και εργαζόμενοι συνελήφθησαν, ενώ κατασχέθηκαν τα φορτηγά και οι εκσκαφείς που φυλάσσονται στο τελωνείο. Η αστυνομία μετά τις συλλήψεις σχημάτισε δικογραφίες και ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες.


Εισαγγελική παρέμβαση για τις οικοδοµικές αυθαιρεσίες

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, ζήτησε την κατ΄ απόλυτη προτεραιότητα διενέργεια εισαγγελικής έρευνας με αντικείμενο τις καταγγελίες περί οικοδομικής αυθαιρεσίας στο νησί. Στην παραγγελία του ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός κάνει λόγο για μια «θλιβερή εικόνα που πρέπει να εκλείψει το συντομότερο» αναφερόμενος σε «κραυγαλέα “μνημεία” οικοδοµικής αυθαιρεσίας και παρανομίας, µε απόλυτη καταπάτηση κυρίως των πολεοδομικών διατάξεων και πλήρη καταρράκωση του κύρους της Πολιτείας, τα οποία μόνο οργή και απογοήτευση µπορούν να προκαλέσουν» και επισημαίνει ότι τα αρμόδια όργανα δεν είναι δυνατόν «κατά την πλέον επιεική εκτίμηση, να υπνώττουν ή να αδυνατούν να επέμβουν».

O κ. Ντογιάκος κατονομάζει και συγκεκριμένες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν προχωρήσει σε παράνομες οικοδομικές εργασίες, παράνομες εκσκαφές και κατασκευές κτισμάτων ακόμα και ελικοδρομίου. Σημειώνει δε πως «είναι γνωστός σε όλους τοπικός εργολάβος ο οποίος συνδράμει ουσιαστικά στην ανέγερση παρανόμων κτισμάτων και εγκαταστάσεων, ημέρα και νύχτα, χωρίς όµως ούτε καν να “ενοχλείται”».

Κατόπιν τούτων καταλήγει ο εισαγγελέας «για την αποκατάσταση του τρωθέντος κύρους των κρατικών υπηρεσιών στο νησί αλλά και της συντεταγµένης Πολιτείας γενικότερα, µε βάση και τα συνημμένα δημοσιεύματα, επιβάλλεται η διερεύνηση της ουσιαστικής και νομικής βασιμότητας κατ' αρχήν των σχετικών καταγγελιών για τις παραπάνω αναφερόμενες περιπτώσεις και στη συνέχεια για όσες αποκαλυφθούν, εξ' ίσου σοβαρές».

 

Πηγή:reader.gr

Ακολουθήστε μας