ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Εντυπωσιακά τα προγράμματα και οι δράσεις του Μεταλλευτικού Μουσείου για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Ένας τετραήμερος εορτασμός στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας και της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων έλαβε χώρα στο Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου στις 16 – 19 Μαΐου 2019. Το μοναδικό Μουσείο στις Κυκλάδες με δράσεις εμπνευσμένες από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. (Ατζέντα 2030), υπό τη σκέπη του ICOM (International Council of Museums) υλοποίησε τα ακόλουθα προγράμματα με τον γενικό τίτλο «ΜΕΤΑΛΛΑμπαδεύοντας»:

 

 

  • Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Πλάθω Φως» για πάνω από 130 μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
  • Ενημέρωση οικογενειών για το επιπρόσθετο εκπαιδευτικό υλικό του Μουσείου σε πάνω από 50 οικογένειες και εκπαιδευτικούς
  • Δημιουργικό παιχνίδι γρίφων για οικογένειες
  • Αγκάλιασμα του Μουσείου με κεριά
  • Sleepover – Διανυκτέρευση στο Μουσείο για 30 παιδιά και ενήλικες
  • Έναρξη ετήσιας αποστολής με τίτλο: «Οικογενειακός Φακός με άρωμα Μήλου»

 

Ο «Οικογενειακός φακός με άρωμα Μήλου», ένας διαγωνισμός φωτογραφίας για οικογένειες, έχει ήδη ξεκινήσει. Οικογένειες επέλεξαν έναν φάκελο και η διαδικασία της υιοθεσίας ξεκίνησε! Κάθε τρεις μήνες για διάστημα ενός έτους κάθε οικογένεια θα λαμβάνει μια επιστολή, η οποία θα συνοδεύεται από ένα λογοτεχνικό κείμενο. Αποστολή της είναι να φωτογραφίζει τον χώρο τον οποίο έχει υιοθετήσει, την καθεμία από τις 4 εποχές.

 

Οι φωτογραφίες θα πρέπει να τιτλοφορούνται και να δηλώνουν το όνομα των καλλιτεχνών. Παράλληλα, εάν οι οικογένειες το επιθυμούν μπορούν να συγκεντρώνουν προφορικές μαρτυρίες για τον χώρο που έχουν υιοθετήσει και να τις αποστέλλουν μαζί με το φωτογραφικό τους υλικό. Όταν το υλικό από κάθε εποχή συγκεντρώνεται, θα ξεκινάει η διαδικασία παραγωγής του. Συγκεκριμένα, οι καλύτερες που θα επιλεγούν από κάθε χώρο, θα εκτυπωθούν σε μορφή cartes postales, θα συσκευαστούν σε πακέτα από όλους τους χώρους σε κάθε εποχή και θα πωλούνται στο πωλητήριο του ΜΜΜ για έναν σκοπό…σκοπός φιλανθρωπικός που θα επιλεγεί μετά από ψηφοφορία των οικογενειών θα ήταν ιδανικός…

 

 

Για όσους δε δήλωσαν ακόμα συμμετοχή σας περιμένουμε να λάβετε την αποστολή σας στο Μουσείο.

 

10 – 13 Μαΐου 2019

Υλοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα HOMO ORYCTUS για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς επίσης και Escape Room για μαθητές Λυκείου και ενήλικες.

 

5 Απριλίου 2019

Το πρόγραμμα Mix–Match & Run που υλοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, με τη συνεργασία του Ορυκτολογικού Μουσείου του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

 

Γεωλογικοί περίπατοι Miloterranean

Τον Απρίλιο & τον Μάϊο πραγματοποιήθηκαν σχολικές επισκέψεις στο Βοτανικό Μονοπάτι και στο Φυτώριο της Imerys, η οποία είναι και η χορηγός των εκπαιδευτικών δράσεων του Μουσείου.

Συνολικά, στα φετινά προγράμματα του Μουσείου συμμετείχαν πάνω από 700 άτομα, μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και ενήλικες.

Ευχαριστούμε τους  εκπαιδευτικούς όλων των Σχολείων της Μήλου, τους μαθητές για τον ενθουσιασμό και τη συμμετοχή τους, αλλά και τις οικογένειές τους για το αμέριστο ενδιαφέρον τους στις φετινές δράσεις του Μεταλλευτικού Μουσείου Μήλου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios