ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Επίσκεψη της β' τάξης του Λυκείου Μήλου στην Imerys

Στις 15 Μαΐου 2019 η Imerys υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις της στα Βούδια τις μαθήτριες και τους μαθητές της Β’ Λυκείου προκειμένου ο κ. Νίκος Μάλλης, Προϊστάμενος Μηχανολογικής Συντήρησης Μήλου να τους παρουσιάσει το Σύστημα Εξοικονόμησης Ενέργειας FLU-ACE Economizer, μία βραβευμένη πρωτοβουλία της Εταιρίας στον θεσμό BRAVO Awards 2018.

 

 

Τους μαθητές, τους οποίους συνόδευε ο καθηγητής φυσικής κ. Μαθιουδάκης, καλωσόρισε η κ. Άννα Βόγλη, Υπεύθυνη Τοπικών Σχέσεων, εξηγώντας ότι με αυτή την εκπαιδευτική επίσκεψη η Εταιρία ξεκινάει ένα νέο τρόπο επικοινωνίας με την τοπική εκπαιδευτική κοινότητα, παρουσιάζοντας καλές πρακτικές και διακρίσεις που λαμβάνει σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους νέους της Μήλου να δουν τις ευκαιρίες και τις επαγγελματικές προκλήσεις του Μεταλλευτικού Κλάδου. Στη συνέχεια ο κ. Τάσος Φράγκος, Προϊστάμενος Υγείας & Ασφάλειας, ενημέρωσε τους μαθητές για θέματα ασφάλειας στους χώρους εργασίας καθώς επίσης και για τις διάφορες ειδικότητες που απασχολούνται στο Τμήμα Υγείας & Ασφάλειας της Εταιρίας.

 

Ο κ. Μάλλης, υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Συστήματος Εξοικονόμησης Ενέργειας, παρουσίασε τα στάδια υλοποίησης και τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται στα ξηραντήρια Μπεντονίτη και Περλίτη στις εγκαταστάσεις Τσιγκράδου και Βουδίων. Το Σύστημα στηρίζεται στο φαινόμενο της συμπύκνωσης των καυσαερίων του ξηραντηρίου, με βάση το οποίο παράγεται ζεστό νερό θερμοκρασίας 57-60ο. Στη συνέχεια, μέσω εναλλάκτη, παράγεται θερμότητα η οποία διοχετεύεται στο ξηραντήριο, επιφέροντας μείωση κατανάλωσης καυσίμου (μαζούτ) 7-9%, με ταυτόχρονη παραγωγή νερού βιομηχανικής χρήσης. Η εκπαιδευτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ξενάγηση των μαθητών στο ξηραντήριο στα Βούδια, όπου με την καθοδήγηση του κ. Μάλλη έγινε κατανοητή η λειτουργία του Συστήματος Εξοικονόμησης Ενέργειας.

 

 

 

 

 

 

More about:

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios