ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Κανένα έργο του ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ δεν καταργείται - Νομοσχέδιο για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση

Αυτό υποστήριξε από τη Βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοινώνοντας  ότι τους πρώτους μήνες του 2020 έρχεται  στη Βουλή νομοσχέδιο που θα ξεκαθαρίζει τις αρμοδιότητες μεταξύ των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης και της κρατικής δομής.  "Η ενίσχυση των αρμοδιοτήτων θα συνοδευθεί από ενίσχυση πόρων και προσωπικού που θα μετακινηθεί από την κρατική εξουσία. Πρόκειται για πρωτοβουλία που θα σφραγίσει το έργο και την πορεία της Αυτοδιοίκησης" είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι κανένα έργο του ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ δεν χάνεται κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αντιπολιτεύεται με ψέματα επί του συγκεκριμένου ζητήματος: "Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ με κατηγορεί, ψευδώς, ότι καταργώ τον ΦιλόΔΗΜΟ-Ι και τινάζω στον αέρα τα έργα που είχαν εγκριθεί. Τα έργα, όμως, τα οποία είχαν ενταχθεί σε αυτό το πρόγραμμα, είχαν χρηματοδότηση 134 εκ. ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός τους είναι περίπου 1,3 δισ. ευρώ.  Η σύμβαση της ΕΤΕπ με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων λήγει σε 13 μέρες. Συνεπώς τα έργα δεν έχουν καμία γραπτή διασφάλιση. Η δέσμευσή μου απέναντί στην εθνική αντιπροσωπεία είναι ότι κανένα από τα έργα αυτά δεν θα χαθεί, γιατί θα ενταχθούν στο νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για τους δήμους, αλλά και στα ΠΕΠ και στα Τομεακά Προγράμματα των Περιφερειών, όποια από αυτά μπορούν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ είπε προσθέτοντας ότι το νέο πρόγραμμα θα έχει συγκεκριμένους και διασφαλισμένους πόρους". 

Αναφερόμενος στις προσλήψεις ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι ο κανόνας 1:1 διατηρείται και για το έτος 2020, επισημαίνοντας ότι για τη διετία 2018-2019 οι εκτιμώμενες αποχωρήσεις από το δημόσιο ξεπερνούν τις 21.000. "Ήταν ήδη προγραμματισμένες και προγραμματίστηκαν κι από εμάς περίπου 18.000 προσλήψεις για την περίοδο 2019-2020. Ταυτόχρονα, συγκεντρώνουμε τα αιτήματα για προσλήψεις από το σύνολο των φορέων του δημοσίου" πρόσθεσε επαναλαμβάνοντας ότι σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ προωθείται ρύθμιση για επιτάχυνση των διαδικασιών".

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios