ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Σύστημα παραγωγής οξυγόνου από το Ιδρυμα Ι. Λάτση στο Κέντρο Υγείας Μήλου

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ ανακοινώνουν τον τρίτο κύκλο του προγράμματος «Συμπράττουμε για την Υγεία» μέσω δημόσιας πρόσκλησης για χρηματοδότηση έργων μικρής και μεσαίας κλίμακας. Τα έργα αφορούν σε προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ή/και αναβάθμιση υποδομών, στοχεύοντας στην κάλυψη επιτακτικών αναγκών στον τομέα της Δημόσιας Υγείας.

Συμπράττουμε για την υγεία Ειδικότερα, ο τρίτος κύκλος του προγράμματος απευθύνεται σε Γενικά Νοσοκομεία Παίδων, σε Γενικά και Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία με στόχο την αναβάθμιση των Παιδιατρικών Κλινικών/Τμημάτων/Μονάδων τους, σε Κέντρα Υγείας για την αναβάθμιση των Παιδιατρικών Ιατρείων τους καθώς και σε μη κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη στήριξη μονάδων παροχής υγείας που αντιμετωπίζουν αυξημένη επισκεψιμότητα ασυνόδευτων ανηλίκων.

Μέσω του Προγράμματος θα υλοποιηθούν δωρεές σε είδος με συγχρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, οι οποίες εμπίπτουν στις εξής κατηγορίες:

α) δωρεές μικρής κλίμακας ποσού έως 50.000 ευρώ ανά δωρεά, καθώς και

β) δωρεές μεσαίας κλίμακας ποσού έως 150.000 ευρώ ανά δωρεά.

Κατά τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος, εντός του 2019, υλοποιήθηκαν οι ακόλουθες δωρεές με συγχρηματοδότηση των δύο φορέων:

Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο» – Αναβάθμιση εξοπλισμού της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας – Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης – Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» – Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Γενικό Νοσοκομείο Λασιθίου (Μονάδα Αγίου Νικολάου) – Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τη Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας Παράλληλα, δρομολογήθηκε η προμήθεια και εγκατάσταση συγκροτημάτων παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης στα ακόλουθα Κέντρα Υγείας της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου:

Κέντρο Υγείας Αμοργού, Κέντρο Υγείας Ίου, Κέντρο Υγείας Πάτμου, Κέντρο Υγείας Μήλου. Το πλήρες κείμενο της δημόσιας πρόσκλησης για συμμετοχή στον τρίτο κύκλο του προγράμματος «Συμπράττουμε για την Υγεία» είναι διαθέσιμο στις ιστοσελίδες των χρηματοδοτών (www.latsis-foundation.org και www.syn-enosis.gr). Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 στις ιστοσελίδες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των χρηματοδοτών του Προγράμματος.

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios