ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Τι απαντά ο κ. Νίκος Συρμαλένιος στη ΝΔ Μήλου για το θέμα του ΙΚΑ

Τις τελευταίες μέρες, με αφορμή τη διαμαρτυρία των δημάρχων Μήλου, Κιμώλου και Σίφνου, σχετικά με τη μεταφορά των αρχείων του πρώην υποκαταστήματος του ΙΚΑ Μήλου από τον Πειραιά στη Νάξο, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τα εξής: Η τοπική οργάνωση Μήλου της ΝΔ, εγκάλεσε εμένα προσωπικά καθώς και τους πρώην βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ψηφίσαμε (;;;) δήθεν αυτή τη μεταφορά και μάλιστα το πιστοποιούν με το ΦΕΚ Α 8/23-01-2019.

Θα ήθελα να τους ενημερώσω ότι για άλλη μια φορά πιάστηκαν αδιάβαστοι, αφού τα Προεδρικά Διατάγματα (Π.Δ.) δεν ψηφίζονται από τη Βουλή, παρά μόνο προτείνονται από τα συναρμόδια υπουργεία και υπογράφονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κατά συνέπεια ούτε ψηφίσαμε, ούτε μας δόθηκε η δυνατότητα να ψηφίσουμε.

Να ενημερώσω επίσης ότι στο εν λόγω Π.Δ. που δημοσιεύτηκε στο σχετικό ΦΕΚ, περιλαμβάνεται ο νέος Οργανισμός του ΕΦΚΑ με πανελλαδική διάρθρωση, που ως γνωστόν αποτελεί πλέον τον ενιαίο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας, που ενοποίησε όλα τα προϋφιστάμενα ασφαλιστικά ταμεία και προφανώς και το ΙΚΑ. Βεβαίως στο Οργανόγραμμα προβλέπεται η σύσταση τριών διευθύνσεων του ΕΦΚΑ για τις Κυκλάδες (με έδρες τη Σύρο, τη Νάξο και τη Σαντορίνη) στις οποίες υπάγονται διοικητικά και τα Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης που αντικατέστησαν τα καταργηθέντα υποκαταστήματα του ΙΚΑ και μεταξύ αυτών και της Μήλου, το οποίο αυθαίρετα το υπήγαγαν στη Νάξο.


Να τους υπενθυμίσω δε επιπλέον, ότι αυτό που πληρώνουμε τώρα είναι οι συνέπειες της κατάργησης του υποκαταστήματος του ΙΚΑ της Μήλου, που διαβάστε καλά κύριοι της ΝΔ, έγινε επί των ημερών σας και με υπουργό εργασίας πάλι τον κ. Βρούτση. Συγκεκριμένα με δύο αποφάσεις της τότε Διοίκησης του ΙΚΑ με ημερομηνία 2/12/2012 και στη συνέχεια με ημερομηνία 2/6/2014 (ΦΕΚ 1708/Β΄/25.06.14). Κατά συνέπεια, μην ψάχνετε άλλοθι για το κλείσιμο του ΙΚΑ Μήλου και για τις συνέπειες της καταστροφικής σας πολιτικής. Αναζητείστε τις ευθύνες κάπου αλλού.

Σας καλώ λοιπόν έστω και τώρα σε μια νέα περίοδο εκτός μνημονίων, να αγωνιστούμε και να απαιτήσουμε την επανασύσταση του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ πλέον στη Μήλο, ενός ιστορικού υποκαταστήματος, που απευθύνεται σε όλα τα νησιά του επαρχείου και ιδιαίτερα στη Μήλο με εργαζόμενους τόσο στην εξόρυξη, όσο και στον διαρκώς αναπτυσσόμενο τουριστικό τομέα. Ενός υποκαταστήματος που ήδη και ως Γραφείο, καλύπτει και αρμοδιότητες του ΟΑΕΔ, που και αυτές είχαν μεταφερθεί στη Σαντορίνη και επανήλθαν στη Μήλο, μετά από νομοθετική ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

22/2/2020

Νίκος Συρμαλένιος

                                                                  Βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios