ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Φλώρα Καισαρίτη προς Επαρχο Μήλου: Πολιτικό διάλογο αντί ύβρεων!

 

 

Κυρία Έπαρχε,

 

εξεπλάγην αρνητικά με τον τρόπο που απαντήσατε στα ερωτήματά μου. Εγώ σας ζήτησα ενημέρωση για τα ζητήματα της υγειονομικής κρίσης που περνάμε,  όσον αφορά στη νησιά της Περιφέρειας και του Επαρχείου καθώς επίσης και το ποσοστό του Προϋπολογισμού που αφορά τον τομέα της υγείας, σε σχέση με το αντίστοιχο, που θα χρησιμοποιηθεί για επικοινωνιακούς λόγους.

 

                Η απάντησή σας  επί της ουσίας χωρίζεται σε δύο μέρη:

Στο πρώτο μέρος, με χαρακτηρισμούς που δε συνάδουν με τον πολιτικό πολιτισμό που όλοι πρέπει να ακολουθούμε, μιλάτε για ανθρώπους που με αήθη τρόπο χρησιμοποιούν την πανδημία για να βγουν από την αφάνεια, για ανθρώπους ανενημέρωτους που με ψεύδη και συκοφαντίες , κακοπροαίρετα και ίσως υποβολιμαία κάνουν κριτική στην Περιφερειακή Αρχή.

 

Σας απαντώ λοιπόν, ότι η διαδρομή και το ήθος το δικό μου, αλλά και της οικογένειάς μου είναι γνωστά στους κατοίκους της Μήλου, είτε συμφωνούν είτε όχι με τις ιδέες και την πολιτική μας τοποθέτηση. Για το λόγο αυτό, αλλά και για προσωπικούς λόγους που δεν είναι της παρούσης, έχω το δικαίωμα να βγω από την “αφάνεια “ όταν εγώ το επιλέξω. Αναρωτιέμαι όμως, μήπως η έξοδος από την αφάνεια είναι η εκ του ασφαλούς έκθεση δημοσίων υπαλλήλων στα κοινά; Αναρωτιέμαι επίσης, οι συμπολίτες μας έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν ενημέρωση για τα θέματα που τους αφορούν ή μήπως κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν κι αυτοί  κακοπροαίρετοι και υποβολιμαίοι; Εσείς έχετε την υποχρέωση ενημέρωσης των πολιτών για τους τομείς ευθύνης σας;Το ερώτημα είναι ρητορικό,γιατί αν κρίνω από την απάντησή σας δε σας ήταν καθόλου ευχάριστο! Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, όπου βλέπουμε ότι η κριτική δεν είναι καθόλου ευπρόσδεκτη,για να το πω κομψά, ακόμα και οι ερωτήσεις!!!!Ξεχνάτε μάλλον ότι βασική αρχή μιας χρηστής και δημοκρατικής διοίκησης είναι η αποδοχή της δημόσιας κριτικής και η συνετή διαχείρηση. Και τα 2 εκλείπουν από την απάντησή σας.

 

Στο δεύτερο μέρος, παραθέτετε, σχεδόν αυτούσια, την απάντηση της Περιφέρειας στην ανακοίνωση της ΟΣΥΑΠΕ στο τμήμα που αφορά τις δαπάνες για την υγεία και την επικοινωνία, χωρίς να εξειδικεύεται η απάντησή σας στις δράσεις που αφορούν το επαρχείο μας.Είναι ψευδή τα στοιχεία που παραθέτει η ΟΣΥΑΠΕ και είναι αναρτημένα στη Διαύγεια για όποιον θέλει να τα δει;;;; Είναι ψευδές ότι η παράταξή σας,έφερε ακοστολόγητα προγράμματα για την  τουριστική προβολή, ζητώντας έτσι έγκριση άγνωστων δαπανών ή καλύτερα δαπανών τις οποίες θα αποφασίσει κάποιος, κάποιοι…αλλά όχι το Περιφερειακό Συμβούλιο;;;

 

                Με δεδομένα λοιπόν αυτά, θεωρώ ότι δεν πήρα ακριβείς απαντήσεις, αλλά μια προσπάθεια να μας πείτε ότι όλα είναι καλώς καμωμένα, αφού αφορούν κυρίως την τουριστική προβολή των νησιών μας. Θέλετε να μας πείτε ότι η πλειοψηφία των κατοίκων των νησιών ενστερνίζεται τον «πρωταθλητισμό» σας σε επικοινωνιακές δαπάνες 4 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, αντί για ουσιαστικές δράσεις και υποδομές για τα νησιά μας; Μήπως  θέλετε να μας πείτε, ότι λόγω αυτών των εκατομμυρίων έχουμε τουρισμό; Διότι όλη η Ελλάδα εμφανίζει αυξητικές τάσεις, χωρίς τις υπέρογκες δαπάνες της δικής μας Περιφέρειας. Αναρωτιέμαι τα κριτήρια και οι προτεραιότητες δεν αλλάζουν στην κρίσιμη αυτή περίοδο; Ειδικά σε ό,τι αφορά το Επαρχείο Μήλου, συνεχίζω να αναρωτιέμαι γιατί το ΙΣΚΥΜ εξακολουθεί να ζητάει τη συμβολή του κόσμου, γιατί έγινε δωρεά από ιδιώτη ενός isolation box, απαραίτητου για την απομόνωση πιθανού κρούσματος στη Μήλο, αν όπως διατείνεστε όλα είναι τακτοποιημένα; Στα άλλα νησιά του Επαρχείου μας ποια είναι η κατάσταση; Ενημερώστε μας επί της ουσίας, γιατί όπως όλοι ξέρουμε, στις εκλογές δε δίνονται από το λαό λευκές επιταγές.

 

                Τέλος, επειδή σε κάποιο σημείο της απάντησής σας αναφέρεται ότι είναι σε όλους γνωστές οι δράσεις σας, να επισημάνω μόνο ότι υπάρχουν πράγματι δράσεις που είναι γνωστές ήδη από το 2014 και έπρεπε να υλοποιηθούν από την Περιφέρεια, όποια κι αν ήταν η πλειοψηφούσα παράταξη. Ενδεικτικά λοιπόν, θα αναφέρω : « Εξειδίκευση Εφαρμογής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου  2014 -2020» στις σελίδες 85 – 87, διαβάζουμε τα εξής:

 

  • Κατασκευή και επέκταση κτιριακών υποδομών πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων δομών παροχής υπηρεσιών υγείας.
  • Αναδιαρρύθμιση, εκσυγχρονισμός υφιστάμενων μονάδων υγείας .
  • Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και ασθενοφόρων για τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Περιφέρειας.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος αυτού ήταν στα 13 εκατομμύρια ευρώ!!!!!!!! Τα κονδύλια που εσείς ισχυρίζεστε ότι έχετε ξοδέψει είναι κάτι λιγότερο από 11 εκατομμύρια!!!!!!Επομένως, γίνεται αντιληπτό ότι η Περιφερειακή Αρχή σήμερα οφείλει να μας εξηγήσει, λέγοντας την αλήθεια, πώς εννοεί τη συμβολή της …από ίδιους πόρους προφανώς…στα ζητήματα υγείας των νησιών μας…

                Στο τρίτο ερώτημά μου, η απάντησή σας είναι προφανής: Συντάσσεστε πλήρως με την Περιφερειακή Αρχή.

 

 

 

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios