ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Ο Αθανάσιος Κεφάλας για αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο

Σ’ αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που διανύουμε ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων εύχεται από καρδιάς να είστε εσείς και όλοι οι δικοί σας καλά.

Η πανδημία του κορωνοϊού που ξέσπασε στις αρχές του χρόνου είχε ως αποτέλεσμα της μία πρωτοφανή κρίση με παγκόσμια δυσάρεστες επιπτώσεις στην υγεία, στην οικονομία, στις επιχειρήσεις και στην απασχόληση.

Το θετικό είναι ότι σε ένα μεγάλο βαθμό έχουν συστρατευθεί κράτη, ερευνητικά κέντρα, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι για να τον αντιμετωπίσουν και αυτό δημιουργεί ελπίδες ότι η λύση μπορεί να είναι σχετικά κοντά.

Στη χώρα μας η αντιμετώπιση της κρίσης κρίνεται μέχρι τώρα επιτυχημένη, αν αναλογιστούμε τι συμβαίνει σε άλλες και περισσότερο αναπτυγμένες χώρες. Ταυτόχρονα με τα περιοριστικά μέτρα, έχουν ληφθεί και αρκετά μέτρα που αφορούν στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων που πλήττονται στηρίζοντας τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα πληροφόρηση μας οι εργαζόμενοι στις εταιρείες –μέλη παραμένουν ασφαλείς και οι επιπτώσεις στην οργάνωση της εργασίας και στην εξυπηρέτηση των πελατών είναι ήδη υπαρκτές αλλά ακόμα ελεγχόμενες. Στην ενδυνάμωση των μέτρων ασφαλούς εργασίας στις μέρες της πανδημίας είναι αφιερωμένο ένα μέρος του Newsletter που διαβάζετε τώρα.

O Σύνδεσμος μας όμως, εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες για τον κλάδο μας λόγω της παγκόσμια κρίσης από την πανδημία της covid -19, έγκαιρα ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών και τα άλλα συναρμόδια υπουργεία, την ένταξη της εξορυκτικής βιομηχανίας στα μέτρα ενίσχυσης των πληττόμενων επιχειρήσεων. Ο κλάδος μας στα χρόνια της οικονομικής κρίσης διατήρησε τις θέσεις εργασίας και το παραγωγικό του δυναμικό, κυρίως λόγω της έντονης εξωστρέφειας του, όμως αυτό το μεγάλο πλεονέκτημα προβλέπεται να συρρικνωθεί σημαντικά λόγω της ορμής της πανδημίας και της προβλεπόμενης επακόλουθης μείωσης της ζήτησης πρώτων υλών.

Θεωρούμε ζωτικής σημασίας για τη γρήγορη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας τη στήριξη της εξορυκτικής βιομηχανίας και απόλυτα θετικό ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου εντάχθηκαν στο δεύτερο πλαίσιο στήριξης και ενισχύσεων που θα εφαρμοστεί από τον Απρίλιο του 2020.

Ταυτόχρονα όμως, πρέπει να επισημανθεί η τεράστια συμβολή επιχειρήσεων σε αυτή την κρίση με σημαντικές δωρεές σε χρήματα, είδη και υπηρεσίες που αναδεικνύουν τον εξαίρετο βαθμό εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που τις διακρίνει, και ο Σύνδεσμός μας εκφράζει την αμέριστη εκτίμηση και τις βαθύτερες ευχαριστίες σε όλες τις εταιρίες μέλη μας που με τον ένα ή άλλο τρόπο συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν σε αυτό τον αγώνα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι Υπηρεσίες του Συνδέσμου από την αρχή της κρίσης αναδιοργάνωσαν το τρόπο λειτουργίας των και με συχνές τηλεδιασκέψεις παρακολουθούν τις εξελίξεις, παρεμβαίνουν όπου και όποτε απαιτείται και ήδη έχουν δρομολογήσει δράσεις με στόχο την συμβολή μας στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας για την χώρα, την οικονομία της και τις επιχειρήσεις της.

Κλείνοντας, θέλουμε να γνωρίζετε ότι ο Σύνδεσμος είναι κοντά σας για οτιδήποτε και είμαστε στη διάθεση σας οποτεδήποτε θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Είμαστε σίγουροι ότι όλοι μαζί με συνεργασία, αλληλεγγύη και δυναμισμό θα τα καταφέρουμε.

Με την ευκαιρία αυτή της επικοινωνίας ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων εύχεται ολόθερμα σε εσάς και στους αγαπημένους σας να έχετε ένα όμορφο Πάσχα, με Ασφάλεια και Υγεία!

 

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios