ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Τι απαντά ο Ν. Συρμαλένιος στον Δήμαρχο Μήλου Μ. Μικέλη για το Κέντρο Υγείας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΗΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ Κ.Υ.

Αγαπητέ δήμαρχε,

Έλαβα την επιστολή σου, σχετικά με τη σοβαρή κατάσταση υποστελέχωσης στην οποία βρίσκεται το Κ.Υ. Μήλου.

Επειδή γνωρίζω τη σοβαρότητα της κατάστασης και όπως θυμάσαι τον περασμένο Νοέμβριο επισκεφθήκαμε μαζί καθώς και με τον εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα υγείας Γιώργο Μαρτάκη, τον υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Αλεβίζο, έτσι και τώρα μόλις έλαβα την επιστολή σου, επικοινώνησα τηλεφωνικά δύο φορές με τον κ. Αλεβίζο.

Επεσήμανα την οξύτητα της κατάστασης, καθώς και την ανάγκη να διασφαλιστεί η παραμονή στο Κ.Υ. Μήλου του κ. Ηλία Αποστολόπουλου, είτε με απόσπαση, είτε με συνέχιση της μετακίνησης του από το Κ.Υ. της Πύλου.

Ο κ Αλεβίζος με διαβεβαίωσε ότι θα κάνει το παν δυνατόν για να διασφαλιστεί η παραμονή του κ. Αποστολόπουλου στη Μήλο, όπως επίσης με ενημέρωσε ότι στο αίτημα για στελέχωση με γιατρούς του Κ.Υ. , υπάρχει αίτηση κάλυψης μόνιμου ιατρού που πιστεύει ότι θα έχει ολοκληρωθεί μετά από ένα εξάμηνο, αφού τελειώσει η διαδικασία των κρίσεων. Επίσης επεσήμανα στον κ. Αλεβίζο ότι θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια στελέχωσης του Κ.Υ. και με άλλους γιατρούς ειδικοτήτων ακόμα και με επικουρικούς.

Τέλος ο κ. Αλεβίζος στη δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία μας, με διαβεβαίωσε ότι μίλησε αρμοδίως και με τη επιστημονική διευθύντρια κ. Βαλλά, αλλά και με τον ίδιο τον κ. Αποστολόπουλο και συμφώνησαν ότι ο ίδιος παραμένει κανονικά στην υπηρεσία του Κ.Υ.

Βεβαίως ο αγώνας μας και η διεκδίκηση μας για στελέχωση, υγειονομικό εξοπλισμό και ότι άλλο χρειαστεί, πρέπει να συνεχιστεί, τώρα μάλιστα που η πανδημία μας υποχρεώνει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών της Μήλου κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

  14/5/2020

Νίκος Συρμαλένιος

Βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios