ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Επιστολή διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων

 

Επιστολή διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίαας Τουριστικών Καταλυμάτων “ΚΥΚΛΟΣ”

Προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

 

 

Κοινοποίηση:

·          Τον Υπουργό Οικονομικών, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

·          Τον Υπουργό Ανάπτυξης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

·          Τον Υπουργό Εσωτερικών, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

·          Τον Υπουργό Εργασίας, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

·          Τον Υπουργό Υγείας, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

·          Τον Υπουργό Τουρισμού, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

·          την Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Τουρισμού, για τον κορονοϊό

 

·          το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ): Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

·          τα Σωματεία – μέλη της Ομοσπονδίας

 

·          ΜΜΕ

 

 

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, κύριοι Υπουργοί

 

 

Διαμαρτυρόμαστε για την απαράδεκτη και άνιση αντιμετώπιση των επιχειρηματιών μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων, έναντι των κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων και κυρίως έναντι των ιδιωτών που έχουν τουριστικά καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης ή και αστικής ολιγοήμερης μίσθωσης.

 

 

Τα καταλύματα μας έχουν κλείσει υποχρεωτικά για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας από 15.3.2020 έως και 15.6.2020. Ενώ τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας άνοιξαν 1/6/20, τα αντίστοιχα ενοικιαζόμενα δωμάτια μένουν κλειστά. Ποια διαφορά έχει ένα αστικό ξενοδοχείο συνεχούς λειτουργίας δυναμικότητας μερικών δωματίων, κατηγορίας 2 αστέρων με ένα κατάλυμα ενοικιαζομένων δωματίων ίδιας δυναμικότητας συνεχούς λειτουργίας ώστε το πρώτο να επιτρέπεται πλέον να λειτουργεί, ενώ το δεύτερο απαγορεύεται;

 

 

Ενώ τα καταλύματα μας είναι κλειστά επί 3 μήνες, δεκάδες χιλιάδες καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν κανονικά, χωρίς ανταγωνισμό !! , χωρίς καμία υγειονομική δέσμευση ή πρωτόκολλο ή ασφάλεια για τον πελάτη, λες και έχουν .. κορωνοανοσία!

 

 

Αν ο στόχος της κυβέρνησης είναι η εξαφάνιση του κλάδου των επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων, τουλάχιστον πείτε το ευθέως, ώστε να μετατρέψουμε τα καταλύματα μας σε αστικές μισθώσεις, να ξεμπερδεύουμε μια και καλή. Θα γλυτώσουμε από ΦΠΑ, από πυρασφάλειες, από φόρο διαμονής, από γραφειοκρατίες, από ελέγχους υπηρεσιών, από τέλη παρεπιδημούντων, από ΙΚΑ, από ΟΑΕΕ, από πρωτόκολλα για πισίνες και για κυλικεία-πρωινά, από υγειονομικό πρωτόκολλο, από λεγιονέλες, από .. από… από… ….. τελειωμό δεν έχουν οι υποχρεώσεις ….

 

 

Με εκτίμηση, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων “ΚΥΚΛΟΣ”

Αντώνης Καρατάσος
 

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios