ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Μήνυμα του Δημάρχου Μανώλη Μικέλη στους πολίτες για το θέμα του Καστανά

Επιστολή Δημάρχου Μήλου με θέμα : «Εγκατάσταση Μονάδας αποθήκευσης πετρελαιοειδών στην περιοχή του Καστανά»

Αγαπητοί Δημότες,
Με τη παρούσα δημόσια επιστολή επιδιώκω να σας ενημερώσω συνειδητά , σχετικά με το θέμα της εγκατάστασης μονάδας αποθήκευσης υγρών καυσίμων στην ιδιαίτερη περιοχή του Καστανά.
Είμαι βέβαιος ότι παρακολουθήσατε τη χθεσινή δημοτική συνεδρίαση που δυστυχώς έπρεπε να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.
Δεν θα μπορούσα να επικεντρώσω τα γραφόμενα μου στο απο το 1997 ιστορικό του θέματος, διότι δεν σημειώθηκε /αρχειοθετήθηκε ποτέ επιστολή Δημάρχου ή Συνεδρίαση ΔΣ που να αφορά το συγκεκριμένο θέμα, παρά μόνο τα έγγραφα της Περιφέρειας το 2013, 2016 και 2019, για τα οποία δεν υπήρξε ΚΑΜΙΑ στοχευμένη ενέργεια Δημοτικής Αρχής ικανή να αφουγκραστεί τις αντιδράσεις των Μηλιών και να ανακόψει κάθε πρόθεση και ενέργεια εγκατάστασης τέτοιας δράσης στο νησί. Τηρήθηκε σιωπή και απόκρυψη εγγράφων και ενημερώσεων, με αποτέλεσμα να καταλήξουμε σε λυπηρά γεγονότα καταστρατήγησης του μέλλοντος του νησιού μας.
Όντας απολυτα ενήμερος για τις ενστάσεις όλων που συνοδεύονται από αντιδράσεις που με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο, δεσμεύομαι να καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια παρεμπόδισης οποιασδήποτε δράσης που θίγει ηθικά και φθείρει περιβαλλοντικά, κοινωνικά και τουριστικά τον τόπο μας, με σημείο εκκίνησης τις νομικές ενέργειες για το ανωτέρω θέμα.
 
Έχοντας να διαχειριστούμε και άλλες προκλήσεις παρελθοντικών καταλοίπων, αδυναμιών ενωτικής διοίκησης και ελείψεων στρατηγικής και ενημερώσεων, ζητώ να παραμείνουμε ενωμένοι, δυναμικοί και σε πλήρη ετοιμότητα διαχείρισης ακόμη και ακραίων εξελίξεων. 
 
 
Με εκτίμηση,  
 
Ο Δήμαρχος Μήλου 
Μανώλης Μικέλης 

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios