ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Τοποθέτηση του Νίκου Συρμαλένιου στην Βουλή για το Κέντρο Υγείας Μήλου

Τοποθέτηση του βουλευτή Κυκλάδων στην Βουλή κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης για το Κέντρο Υγείας Μήλου.

 

Οι προσωρινές και εμβαλωματικές λύσεις που συνεχίζει να δίνει το Υπουργείο Υγείας μαζί με τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια στο πρόβλημα της υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας Μήλου, είναι λύσεις οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με την ενδυνάμωση του εθνικού συστήματος υγείας στα νησιά, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της έλλειψης εξειδικευμένων γιατρών.

 

Αυτό τόνισε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, κατά της συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησής του για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μήλου. Ο Ν. Συρμαλένιος ζήτησε από το υπουργείο Υγείας να δηλώσει ποιος είναι ο σχεδιασμός του για να ενισχύσει με μόνιμο προσωπικό το εθνικό σύστημα υγείας και τα νησιά, τα οποία δεν είναι «παιδιά ενός κατώτερου Θεού». Και εν πάση περιπτώσει εάν υπάρχουν διαδικασίες που είναι χρονοβόρες, η κάλυψη θα μπορούσε να γίνει τουλάχιστον με επικουρικούς γιατρούς ειδικευμένους.

 

Ο Νίκος Συρμαλένιος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει νέα δέσμη κινήτρων για να έλθουν γιατροί στα νησιά και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επεξεργαστεί μια σειρά τέτοια κίνητρα, οικονομικά, επιστημονικά και διοικητικά και πρόκειται σύντομα να τα φέρει σε νομοθετικό έργο. Ωστόσο, πρόσθεσε, ότι οι νησιώτες διεκδικούν να υπάρξουν πραγματικά μόνιμες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, έτσι ώστε να μπορέσει το εθνικό σύστημα υγείας να αναταχθεί και να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις δυσκολίες, που η χώρα και ο πλανήτης ολόκληρος περνάνε σήμερα. Η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει συγκεκριμένα και όχι να συνεχίσει τη λογική των περιστασιακών μετακινήσεων, κατέληξε ο Νίκος Συρμαλένιος.

 

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios