ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Ανακοίνωση του Λιμενικού: Αυτά συνέβησαν σήμερα στο Σαρακήνικο Μήλου

 

 

 

 

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Μήλου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για γυναίκα ευρισκόμενη σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή  ''Σαρακήνικο'' Μήλου.
 
     Άμεσα, ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και εκκίνησαν για την περιοχή περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικό ταχύπλοο σκάφος,  επαγγελματικό εκμισθούμενο σκάφος, ιδιώτης δύτης, καθώς και ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ.
 
        Η γυναίκα εντοπίστηκε στη θάλασσα σε απόσταση είκοσι μέτρων από την ακτή, σε απόκρημνο και δύσβατο σημείο, αδυνατώντας να προσεγγίσει στην ξηρά, συνεπεία δυσμενών καιρικών συνθηκών και έντονου κυματισμού. Στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής βούτηξε στη θάλασσα και προσέγγισε τη γυναίκα, καταφέρνοντας να τη διασώσει παρέχοντάς της παράλληλα και κυκλικό σωσίβιο, ενώ στη συνέχεια την περισυνέλεξε στο επαγγελματικό εκμισθούμενο σκάφος που κατέπλευσε στο σημείο. 

        Η γυναίκα, αλλοδαπή 28 ετών, η οποία έφερε τραύματα στα κάτω άκρα της, μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην ξηρά από το ιδιωτικό σκάφος στην περιοχή ''Μανδράκι'' ν. Μήλου, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Μήλου, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο ''Ασκληπιείο'' Βούλας Αττικής.



 

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios