ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Δήμαρχος Μήλου: Τιμάμε το μεγάλο ΟΧΙ, χωρίς παρελάσεις

 

 

Ο Δήμαρχος Μήλου ενημερώνει:

"Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού COVID-19 την παρούσα περίοδο, δεν θα πραγματοποιηθούν οι μαθητικές παρελάσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

 

 

Επιπροσθέτως, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σας γνωρίζουμε ότι οι φετινές εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την 28η Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη, περιλαμβάνουν τέλεση δοξολογιών οι οποίες θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και καταθέσεις στεφάνων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων, επειτα από πρόσκληση Δημάρχου, για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

 

 

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη Χώρα μας, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό και τους αγώνες των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Η ματαίωση των παρελάσεων, ουδόλως απαξιώνει και μειώνει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, Ήρωες της Εποποιίας του 1940.

 

 

Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούμε όλους τους πολίτες, να αναρτήσουν την Ελληνική σημαία στα καταστήματα και τις οικίες τους.

 

 

Ο σημαιοστολισμός σύμφωνα με την με αριθμ. 67271/13.10.2020 εγκύκλιο του Υπουργειου Εσωτερικών, ορίζεται γενικός και τριήμερος από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου."

 

 

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios