ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Απάντηση της Φλώρας Καισαρίτη προς την Έλλη Χωριανοπούλου

 Κυρία Χωριανοπούλου,

 

 

αυτή τη φορά σπεύσατε να απαντήσετε και σας ευχαριστώ γι αυτό.

 

 

 

Αισθάνομαι όμως την ανάγκη να ανταπαντήσω, καθώς θεωρώ ότι υπάρχουν κάποιες παρανοήσεις. Αναφέρετε για κάποιο σχόλιο από τον μπαμπά μου, που αφορά την εντοπιότητα. Σας απαντώ ότι δεν ισχύει, γιατί  δεν έχει κάνει κανένα σχολιασμό δημοσίως που να αφορά κάποια παρέμβασή μου. Σας έχουν προφανώς πληροφορήσει λάθος. Η άποψη η δική μου άλλωστε δεν έχει να κάνει με την εντοπιότητα κάποιου, αλλά με τις ιδέες των οποίων είναι φορέας και ασπάζεται, όπως δεν έχει σημασία αν κάποιος μένει όλο το χρόνο στη Μήλο ή όχι, γιατί αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει. Επίσης η αγάπη μας για ένα τόπο ή για τους ανθρώπους γενικότερα δεν είναι μετρήσιμο μέγεθος, όπως επίσης δεν αρκεί να τη λέμε για να την αποδείξουμε.  Αναρωτιέμαι, αγαπάει τον τόπο του  κάποιος που υπογράφει ή έστω δεν αντιδρά διαχωρίζοντας τη θέση του, για τις εγκαταστάσεις στον Καστανά ή για τις ανεμογεννήτριες στα νησιά, ή για αυτό που πρόκειται να γίνει στην περιοχή Καραπέτης στην Άνω Μερά της Μυκόνου, σε μια παρθένα παραλία που δεν έχει ακόμα οδική πρόσβαση, ή γι αυτό που γίνεται στην Ίο [Save Ios ,για όποιον ενδιαφέρεται για λεπτομέρειες ]. Δεν είναι θέμα αγάπης λοιπόν , αλλά διαφορετικής αντίληψης για το «καλό» του τόπου….κι εδώ ακριβώς είναι η σύγκρουση αντιλήψεων. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από όμορφες εκφράσεις   που όμως αποδεικνύονται κενές περιεχομένου όταν έρχεται η ώρα των αποφάσεων και των υπογραφών, γιατί εκεί φαίνεται με ποιους συντάσσεται ο καθένας…. οπότε ναι!!! είναι ουτοπικό το «όλοι με όλους», αλλά σε αυτή τη βάση. Ελάτε μαζί μας σ´αυτά που προανέφερα και τότε ναι, «όλοι μαζί μπορούμε». Είστε άλλωστε Υπεύθυνη για το Περιβάλλον στην Περιφέρεια κάτι που ισχυροποιεί παραπάνω τη θέση σας.

 

 

 

Στο θέμα του κ. Αποστολόπουλου μικρή σημασία έχει νομίζω το τυπικό, αλλά η ουσία: μία αίτηση μετάθεσης το 2018, η οποία όμως εγκρίθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 κι ενώ δεν είχε λυθεί το θέμα της αντικατάστασής του, που είναι το σημαντικό. Η συνεργασία του με τις εκάστοτε Διοικούσες,  κρίνεται εκ του αποτελέσματος: γνωρίζουν οι Μηλιοί νομίζω ότι με την προηγούμενη Διοικούσα και με Διοικήτρια στη 2η ΥΠΕ την κ. Ιορδανίδου αντικαταστάθηκε ο υπερηχοτομογράφος, ήρθε βιοχημικός αναλυτής στο Μικροβιολογικό και εμφανιστήριο ξηράς εμφάνισης στο Ακτινολογικό του Κέντρου Υγείας.  Επίσης ήρθε απινιδωτής δωρεά από την εταιρεία του κ. Γερασίμου και αναπνευστήρας για διασωληνωμένους ασθενείς από την Imerys.   Όλα αυτά όμως για να λειτουργήσουν χρειάζονται έμψυχο δυναμικό. Η ανησυχία μας λοιπόν κ. Χωριανοπούλου, είναι η ανυπαρξία γενικού γιατρού, τώρα!!! Εγκρίθηκε η μετάθεση του κ.Αποστολόπουλου χωρίς πρόβλεψη αντικατάστασής του στο Κέντρο Υγείας, είναι δυνατόν;;; Σας το έγραψα και χθες…έστω ένας γιατρός με απόσπαση!!!

 

 

 

Στο θέμα του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλλω για τη βοήθειά του. Κρίνω όμως συνολικά την αποτελεσματικότητα αυτής της Κυβέρνησης στο Υπουργείο Υγείας και πολύ πιο συγκεκριμένα στο θέμα του Κέντρου Υγείας της Μήλου. Οι ειδικευμένοι γιατροί που λέτε ότι έχουν έρθει, είναι στον τομέα της Παιδιατρικής, τους καλωσορίζω προφανώς, αλλά δεν αρκούν και το γνωρίζετε πολύ καλά. Στο οργανόγραμμά του το Κέντρο Υγείας έχει 6 Γενικούς γιατρούς και στην πραγματικότητα κανέναν. Ανύπαρκτη Πρωτοβάθμια Υγεία!!!!

 

 

 

Στο θέμα της Περιφέρειας και των κινήτρων, τα γνωρίζω πολύ καλά, αλλά όταν κάτι υπάρχει και δε λειτουργεί αποτελεσματικά, οφείλετε να εξετάζετε τους λόγους και να προχωράτε σε βελτιώσεις που πιθανό να έχουν καλύτερα αποτελέσματα . Δεν περιμένω αποτελέσματα από τη μία μέρα στην άλλη, όπως μου λέτε στην απάντησή σας, αλλά η ίδια λέτε ότι τα κίνητρα ισχύουν από το 2016, χωρίς ουσιώδες αποτέλεσμα…συμπληρώνω εγώ.  Για να είμαι όμως πιο συγκεκριμένη, γνωρίζω ότι η Περιφέρεια δίνει οικονομικό κίνητρο σε έναν μόνο επικουρικό γιατρό, κάτι που σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή κίνητρο δεν υπάρχει για κάποιον άλλο, αφού κάνει χρήση του ο κ. Βλατάκης . Αντιθέτως ο Δήμος δίνει κίνητρο οικονομικό για όποιον γιατρό το αποφασίσει. Πιστεύω όμως ότι αποδεικνύεται στην πράξη πως τα οικονομικά και μόνο κίνητρα δεν αρκούν και όπως φαίνεται διεκδίκηση για κάτι άλλο δεν υπάρχει από την πλευρά σας.

 

 

 

Τέλος, να σας ενημερώσω ότι ποτέ δεν επιδιώκω την προσωπική μου προβολή, κάτι που ξέρουν όσοι με γνωρίζουν, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα τοποθετηθώ στα θέματα που  απασχολούν την κοινωνία. Επίσης να σας ενημερώσω ότι δεν έχω κομματική ταυτότητα, αλλά αυτό  δε σημαίνει ότι δεν έχω πολιτική άποψη και κρίση και ότι δε θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής μας. Το θεωρώ χρέος μου στην προηγούμενη, αλλά και στην επόμενη γενιά!!!

Κλείνοντας λοιπόν, δική μου έγνοια στον τομέα της υγείας είναι η ΚΑΘΟΛΙΚΗ και ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ  !!! Στο θέμα του περιβάλλοντος που ακροθιγώς έθιξα, επιτρέψτε μου να αναφερθώ εκτενέστερα σε επόμενη τοποθέτησή μου.

 

 

 

ΚΑΙΣΑΡΙΤΗ ΦΛΩΡΑ

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios