ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Κυκλάδες: Σαράντα πέντε ξενοδοχεία βάζουν πωλητήριο στις Κυκλάδες λόγω της κατάστασης

Η κρίση φέρνει ανακατατάξεις και πωλητήρια στις Κυκλάδες σε 45 συνολικά ξενοδοχεία

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα έρευνας της επιχειρηματικής και τουριστικής ιστοσελίδας tornosnews αναφορικά με την πώληση ξενοδοχείων στην Ελλάδα. Με βάση την έρευνα η οποία στηρίχθηκε σε δημοφιλείς διαδικτυακούς τόπους αγοράς και πώλησης ακινήτων, προκύπτει ότι το τελευταίο δίμηνο και ιδιαίτερα τον τρέχοντα μήνα, καταγράφηκαν 316 αγγελίες για την πώληση ξενοδοχείων στο σύνολο της χώρας, τα 45 εκ των οποίων είναι από τις Κυκλάδες.

 

 

 

Ο πραγματικός αριθμός των προς πώληση ξενοδοχείων μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερος από αυτόν που καταγράφεται στην σχετική έρευνα καθώς σε πολλές των περιπτώσεων οι ιδιοκτήτες που επιθυμούν να πωλήσουν τα ξενοδοχεία τους χρησιμοποιούν άλλα εργαλεία, πέραν του διαδικτύου, για την επίτευξη των στόχων τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο δίμηνο εμφανίστηκαν πωλήσεις ξενοδοχείων ακόμη και σε περιοχές της χώρας που σπάνια συναντώνται στη συγκεκριμένη έρευνα.

 

 

 

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τουρισμός λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού δεν αποκλείεται να αυξήσει περαιτέρω τον αριθμό των πωλήσεων τους επόμενους μήνες, οπότε θα φανεί το πλήρες μέγεθος των συνεπειών στην αγορά.

Οι τιμές των προς πώληση ξενοδοχείων, διαμορφώνονται σύμφωνα με την τοποθεσία, την παλαιότητα, τα τετραγωνικά αλλά και τα αστέρια που διαθέτουν.

 

 

 

Τα τελευταία 45 ξενοδοχεία που έχουν βάλει πωλητήριο στις Κυκλάδες κατανέμονται ανά νησί ως εξής: Πάρος 15, Μύκονος 13 (εκ των οποίων τα 4 καινούρια), Σαντορίνη 10, Σίφνος 2, Μήλος 1, Νάξος 1, Σύρος 1, Άνδρος 1, Φολέγανδρος 1.

 

 

Πηγή: syrospress.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios