ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Ανοιχτή επιστολή της κ. Φλώρας Καισαρίτη για την υποστελέχωση του Κ.Υγείας Μήλου και την επιστροφή του Ηλία Αποστολόπουλου

“Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ”

Κύριε διοικητή της 2ης ΥΠΕ,

 

 

το Κέντρο Υγείας της Μήλου παραμένει χωρίς Γενικό Γιατρό εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Διοικούσα Επιτροπή του, όποτε ρωτιέται σχετικά, διαβεβαιώνει ότι επίκειται άφιξη γιατρών, αλλά οι ειδικότητες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Υγείας αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων όπως επίσης και τα έκτακτα περιστατικά.Η δυσκολία εύρεσης γιατρών είναι σε όλους μας γνωστή, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει γιατρός ο οποίος ζητάει να έρθει και δεν έχει γίνει ακόμα δεκτό το αίτημά του από τη 2η ΥΠΕ που είναι αρμόδια. Συγκεκριμένα, ο κ.Αποστολόπουλος Ηλίας έχει κάνει αίτημα μετακίνησης από το Κ. Υγείας της Πύλου στο Κ. Υγείας της Μήλου η οποία όμως δεν έχει γίνει αποδεκτή, χωρίς προφανή λόγο.

Σας ρωτάω λοιπόν:

 

 

1. Ποιος είναι ο λόγος που δεν εγκρίνετε τη μετακίνηση του κ. Αποστολόπουλου σε άγονη α’ προβληματική περιοχή, που είναι η Μήλος, ενώ έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του 20 ολόκληρα χρόνια στους κατοίκους και στους επισκέπτες του νησιού; Είναι κάτοικος και δημότης Μήλου, οπότε δεν απαιτούνται επιπλέον έξοδα διαμονής και κίνητρα που παρέχονται σε άλλους γιατρούς,για να έρθουν, αλλά τελικά δεν έρχονται.

2. Το οργανόγραμμα του Κ. Υγείας προβλέπει 5 θέσεις Γενικών Γατρών και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένας…Έχει νόημα το οργανόγραμμα αυτό και πώς σκοπεύετε να το εξυπηρετήσετε; Ξέρετε, δεν αρκούν οι διαβεβαιώσεις για τις προκηρύξεις θέσεων, οι οποίες δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα, πέρα από το να περνάει ο καιρός και η κατάσταση να παραμένει η ίδια.

3. Ποιος έχει την ευθύνη στην περίπτωση απώλειας ανθρώπινης ζωής από την έλλειψη δυνατότητας επείγουσας αντιμετώπισης και επαρκούς φροντίδας μέχρι να γίνει δυνατή η διακομιδή του ασθενούς;

4. Υπάρχει γνώση και κατανόηση τι σημαίνει η ζωή σε νησί το χειμώνα, πόσο μάλλον φέτος με την πανδημία και χωρίς Γενικό Γιατρό;

5. Οι κάτοικοι της Μήλου έχουν το δικαίωμα της Δημόσιας και Δωρεάν Περίθαλψης;

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μήλου απευθύνθηκε με επιστολή του στον Πρωθυπουργό και ο Δήμαρχος την προηγούμενη Πέμπτη επισκέφτηκε τον Υποδιοικητή σας, της 2ης ΔΥΠΕ,  κ.Αλεβίζο και του ζήτησε να κινητοποιηθεί άμεσα, ώστε να έρθει ο κ. Αποστολόπουλος στη Μήλο. Καμία όμως ενέργεια δεν είχε αποτέλεσμα.

 

 

Η σιωπή όμως κ. Ροϊλέ είναι συνενοχή, κι εγώ δε σιώπησα από την αρχή και δε θα σιωπήσω μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. Αποφάσισα αυτή τη φορά να απευθυνθώ σ’ εσάς, ως κατεξοχήν αρμόδιο.

Καλώ και τους υπόλοιπους φορείς της Μήλου, ως πολλαπλασιαστές της φωνής των κατοίκων της, να πάρουν θέση σ’ αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα.

 

 

Καισαρίτη Φλώρα

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Ν.Αιγαίου

Κοινοποίηση :

 

 

Υπουργός Υγείας

Διοικούσα Επιτροπή Κέντρου Υγείας Μήλου

Έπαρχος Μήλου

Δήμος Μήλου

Βουλευτές Κυκλάδων

Εργατική Ένωση Μήλου

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μήλου

Ένωση Γυναικών Μήλου

ΣΕΒ Μήλου

Σωματείο Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων

Σωματείο Ξενοδόχων Μήλου

Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Μήλου

Μουσική Σχολή Μηλίων Τέχνες

ΦΙλοζωική Μήλου

Παμμηλιακός Αθλητικός Σύλλογος

ΙΕΡΑΞ

Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Π. Τριοβασάλου

Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Τριοβασάλου

ΠΟΣΠΟΜ

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios