ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Απάντηση της Φλώρας Καισαρίτη στη Διοικούσα Επιτροπή του Κ.Υ.Μ

 

 

Με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα σήμερα 1η Μαρτίου σύμφωνα με Απόσπασμα του Πρακτικού της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Μήλου, από την συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021, ότι η επιστολή που απέστειλα απευθυνόμενη στον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Ροϊλό με ημερομηνία επίσης 23 Φεβρουαρίου 2021 και η οποία δημοσιέυθηκε στα τοπικά ΜΜΕ, δεν απαντήθηκε με την δέουσα σοβαρότητα και ευπρέπεια.

 

 

Η έκπληξή μου ήταν μεγάλη όταν ο κ. Μακρής χρησιμοποίησε την επίσκεψη του κ. Μαρτάκη ως εκπροσώπου του δήμου Μήλου για να απαντήσει χαρακτηρίζοντας την επιστολή ως απαξιωτική και υποτιμητική για τους γιατρούς που υπηρετούν σήμερα στο Κέντρο Υγείας.

Η ελληνική γλώσσα βοηθάει να είμαστε σαφείς σ’ αυτά που λέμε, οπότε απαντώ με το απόσπασμα της επιστολής μου: «οι ειδικότητες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Κ.Υ. αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων όπως επίσης και τα έκτακτα περιστατικά.»

 

 

Σέβομαι και τιμώ τους γιατρούς και την προσφορά τους, και για το λόγο αυτό δεν αναφέρομαι σε αυτούς, αλλά στο γεγονός ότι οι ειδικότητές τους δεν είναι αυτές που έχει άμεση ανάγκη το Κ.Υ. Σε αυτό μπορεί να απαντήσει ο κ. Μακρής και η Διοικούσα Επιτροπή; Θεωρείτε στελεχωμένο το Κ.Υ. χωρίς Γενικό Γιατρό και Παιδίατρο;

Μην παίζετε με τις λέξεις κύριε Μακρή και όποιοι ενστερνίζεστε την παραπάνω αναληθή και διαστρεβλωμένη άποψη περί της επιστολής μου. 

 

 

Η κ. Ε.Βαλλά ανέφερε ότι έχει γίνει προκήρυξη δύο (2) θέσεων μόνιμων Γενικών Γιατρών κατόπιν των απαραίτητων ενεργειών τους, αλλά το ερώτημα που παραμένει είναι το εξής: στο βαθμό που οι προκηρύξεις τόσο καιρό είναι χωρίς αποτέλεσμα, τι πρέπει να γίνει; Να παραμένει το νησί χωρίς Γενικό Γιατρό;

Η απάντηση που εγώ δίνω είναι ότι η λύση είναι ο κ. Αποστολόπουλος που έχει δηλώσει την επιθυμία του να επιστρέψει από την Πύλο.

 

 

Τη λύση αυτή προφανώς πρότεινε και ο Δήμαρχος Μήλου, ο οποίος μέσω του προέδρου της Επιτροπής Υγείας του Δήμου Μήλου κ. Μαρτάκη ζήτησε ως εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να εγκρίνουν τη μετακίνηση του κ. Αποστολόπουλου από την Πύλο στη Μήλο και να κοινοποιήσουν την απόφασή τους αυτή στον Υπουργό Υγείας και τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ.

 

 

Στο αίτημα του δημάρχου λοιπόν, η απάντηση είναι αρνητική, με την δικαιολογία ότι ο κ.Αποστολόπουλος τους παράκαμπτε με τις αιτήσεις του απευθείας προς την 2η ΔΥΠΕ ενώ και ανήκει οργανικά στην 6η ΔΥΠΕ.

Άρα είναι αναρμόδιοι και το θέμα θεωρείται λήξαν!

Λήξαν για εσάς κ. Μακρή μπορεί να είναι το θέμα, αλλά το πρόβλημα είναι άλυτο και όχι λήξαν!

 

 

Θέλετε να μας πείτε ότι δε μπορεί να υπάρξει συνεννόηση της 2ης με την 6η ΔΥΠΕ κατόπιν ενεργειών σας για τη μετακίνηση του γιατρού;

Οφείλετε να βρείτε λύση και τότε πράγματι θα θεωρηθεί λήξαν!

 

 

Παρακάτω η ανακοίνωση αναφέρει την τοποθέτηση του κ. Μαρτάκη σχετικά με την επιστολή μου, με την οποία διαφωνεί και την θεωρεί απαράδεκτη. Η ερμηνεία που θα δώσω στο  απαράδεκτη  είναι «μη αποδεκτή». Είναι λοιπόν η επιστολή μου μη αποδεκτή για τις απόψεις που εκφράζει; Μα ποιες είναι αυτές; Τα εύλογα ερωτήματα και η έκδηλη ανησυχία που διατυπώνονται ή η αποτύπωση της κατάστασης που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας;

 

 

Η άποψη αυτή λοιπόν εκφράζει τις ανησυχίες των ενεργών πολιτών αυτής της κοινωνίας, αφού η έλλειψη Γενικού Γιατρού στο Κέντρο Υγείας συζητιέται ευρέως σε όλο το νησί. Δεν αφουγκράζεστε την κοινωνία κύριοι ή μήπως δεν έχετε ενσυναίσθηση της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι κάτοικοι του και σύντομα οι χιλιάδες επισκέπτες του;

 

 

Η κριτική και η αντίθετη άποψη είναι συστατικά στοιχεία μιας δημοκρατικής κοινωνίας και θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι που το έχουμε πλέον κατακτήσει ή μήπως και αυτή η άποψη είναι μη αποδεκτή;

 

 

Θα ήθελα ακόμη να σας ρωτήσω κ. Μαρτάκη, αν η άποψη που εκφράσατε στη συνεδρίαση της Διοικούσας είναι προσωπική σας ή και επίσημη άποψη του δήμου Μήλου τον οποίο εκπροσωπείτε.

Είναι σωστό όταν εκπροσωπείτε θεσμικά το δήμο να εκφράζετε τις προσωπικές σας απόψεις; Εκτός και αν αυτή είναι η άποψη του δήμου και του Δημάρχου φυσικά, κάτι που οφείλετε να το διευκρινήσετε πιστεύω.

 

 

Οι επιστολές και οι προσπάθειές μου όλο αυτό το διάστημα έχουν ένα και μοναδικό στόχο: Να πιέσουμε για να έρθουν  Γενικός Γιατρός και Παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας Μήλου.

 

 

 

Μήλος 3/3/2021

Φλώρα Καισαρίτη

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Ν.Αιγαίου

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios