ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Στήριξη εργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων από το Εργατικό Κέντρο Μήλου

Σύσσωμη η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Μήλου συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδας και καταδικάζει απερίφραστα την αυθαίρετη απόφαση της εταιρείας Edilmac με τις πλάτες της Ελληνικός Χρυσός να χτυπήσει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδας, απολύοντας τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Συνδικάτου.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί επίθεση απέναντι σε όλα τα Σωματεία και την εργατική τάξη.

 

 

Για το Εργατικό Κέντρο Μήλου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΣ                  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΗΣ

 
Απολύσεις συνδικαλιστών καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Β. Ελλάδος.

“Για απολύσεις του προέδρου και του γ.γ. του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδος κατηγορεί το συνδικάτο την εταιρεία EDILMAC, με ανακοίνωσή του.

 

Τη στιγμή που το Σωματείο μας πραγματοποιεί σειρά κινητοποιήσεων (επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, απεργία) με στόχο την υλοποίηση των αιτημάτων μας, η εταιρία EDILMAC με τις πλάτες της Ελληνικός Χρυσός προχωράει σε μία ακόμη άνευ προηγουμένου προκλητική κίνηση. Έτσι, το απόγευμα της Παρασκευής 26/03/2021, αιφνιδίως, εν μέσω στάσης εργασίας και αφού είχε προηγηθεί απεργιακή συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της Ελληνικός Χρυσός, στο Στρατώνι (όπου η διοίκηση της εταιρείας αρνήθηκε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των Σωματείων), η εταιρεία EDILMAC ανακοίνωσε στον Προέδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου μας ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ απαίτησε να ακυρωθούν οι κάρτες εισόδου τους στο εργοτάξιο και να αποχωρήσουν άμεσα από τις εγκαταστάσεις της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ», σημειώνεται στην ανακοίνωση του συνδικάτου.

 

Κατά την άποψή του, «πρόκειται για μία συντονισμένη προσπάθεια μεταξύ των δύο πολυεθνικών εταιρειών ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ – EDILMAC να απολύσουν τους πρωτοπόρους συναδέλφους μας. Προσπάθεια η οποία μεθοδεύονταν καιρό τώρα από πλευράς εργοδοσίας και φέρει τη σφραγίδα τόσο της EDILMAC όσο και της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ». Αυτή τη ενέργεια «έχει στόχο να διαλύσει την οργάνωση των εργατών, το Σωματείο μας, επειδή τους ενοχλεί να σηκώνουμε κεφάλι. Επιδιώκουν να επικρατεί “σιγή ιχθύος” στο εργοτάξιο. Προσπαθούν έτσι να μας τρομοκρατήσουν και να μας φοβίσουν όλους. Προφανώς η απήχηση του αγώνα και της δράσης μας έχει φέρει σε δύσκολη θέση την EDILMAC και την Ε.Χ, οι οποίες μέσα από αυτή την κίνηση θέλουν να φιμώσουν τις φωνές μας και να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι όποιος «σηκώνει κεφάλι», κόβεται», εκτιμά το συνδικάτο.

 
Τονίζει, δε, πως ήδη «δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν καταγγείλει την προσπάθεια αυτή της εργοδοσίας και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο Σωματείο μας. Καλούμε σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, και φορείς της τοπικής κοινωνίας να στηρίξουν το Σωματείο μας στην επίθεση που δέχεται και να πάρουν θέση ενάντια στην ενέργεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων και να απαιτήσουμε όλοι μαζί την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Ο αγώνας αυτός αφορά όλους μας! Είναι αγώνας ενάντια στην διάλυση των δικαιωμάτων μας, ενάντια στην οργάνωση των εργατών!».

Με αφορμή το παραπάνω θέμα, εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις εξέδωσαν ψήφισμα, διαμηνύοντας πως «η τρομοκρατία δεν θα περάσει» και πως τα συνδικάτα θα λειτουργήσουν σαν ασπίδα «απέναντι στην εργοδοτική επίθεση».

 

 

 

 

Πηγή:makthes.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios