ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Ανακοίνωση του Δήμου Μήλου για τα κρούσματα κορονοιού στο νησί


Ανακοίνωση του Δήμου Μήλου σχετικά με τα έξι (6) κρούσματα κορωνοϊού στο νησί.
Η ανακοίνωση:
“Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ την τελευταία εβδομάδα βρέθηκαν στο νησί μας έξι (6) θετικοί συμπολίτες σε έλεγχο για COVID-19.
 

Είναι ένας αριθμός εξαιρετικά υψηλός που καταδεικνύει πιθανές μεγάλες αλυσίδες διασποράς και για το λόγο αυτό αναμένουμε να μεγαλώσει ο αριθμός των κρουσμάτων τις επόμενες ώρες.
Με απόφαση του Δημάρχου Μήλου από σήμερα Σάββατο 3 Απριλίου 2021 κλείνουν μέχρι νεωτέρας :
•όλοι οι αθλητικοί χώροι και
•όλες οι παιδικές χαρές του νησιού
 

Ο Δήμος Μήλου από την Δευτέρα και τουλάχιστον για μια εβδομάδα θα λειτουργεί αυστηρά με προσωπικό ασφαλείας, δηλαδή ένα άτομο ανά Υπηρεσία. Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι δημότες να εξυπηρετούνται τηλεφωνικά, ηλεκτρονικά ή κατόπιν ραντεβού με τις Υπηρεσίες.
 

Πρέπει σε αυτό το κομβικό σημείο της διασποράς να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις κοινωνικές επαφές και τις μετακινήσεις μας, τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες.
Όσοι έρχονται από την Αθήνα ή άλλες περιοχές υψηλού κινδύνου, ιδιαίτερα όσοι είχαν επισκεφτεί μονάδες υγείας ΣΥΝΙΣΤΆΤΑΙ να παραμένουν 5 ημέρες σε κατοίκον περιορισμό και έπειτα να υποβάλλονται σε τεστ. Διότι εάν το τεστ πραγματοποιηθεί νωρίτερα από την πέμπτη ημέρα, ακόμη και εάν είναι κάποιος θετικός, το τεστ πιθανότατα να είναι αρνητικό.
 

Σημειώνουμε ότι την τελευταία εβδομάδα έχουν διενεργηθεί πάνω από εκατό τεστ COVID και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.
Επί ένα έτος, από την αρχή της πανδημίας, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στο νησί μας ήταν εξαιρετικά χαμηλός.
Καταφέραμε να κρατήσουμε καθαρό το νησί μας, με απόλυτο συντονισμό και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων και πολιτών.
Η διασφάλιση της δημοσίας υγείας προϋποθέτει τη συνεργασία και την πειθαρχία όλων μας, ως προς την καθολική τήρηση των μέτρων πρόληψης της διασποράς του ιού.
Υπενθυμίζουμε ότι τα επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των κρουσμάτων ανακοινώνονται αυστηρά και μόνο από τον ΕΟΔΥ, έπειτα από Οδηγία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας”.






 

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios