ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Στην ηλικιακή φάση εμβολιασμού ανήκει η Μήλος

Ενημέρωση:

Μετά από πρόταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των Δημάρχων, το πλάνο του ΕΟΔΥ για τον εμβολιασμό των νησιών περιλαμβάνει 4 φάσεις.

 

 

Η Μήλος ανήκει στην φάση 2, δηλαδή νησιά με πληθυσμό άνω των 3.500 κατοίκων, με διαχωρισμό ανα ηλικιακές ομάδες, μέχρι την ολοκλήρωση του εμβολιασμού και σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.

 

 

Σε αντίθεση με την φάση 3 (νησιά μεταξύ 1000 και 3500 κατοίκων στην οποία ανήκει η Σίφνος και Σέριφος) και τη φάση 4 (νησιά κάτω των 1000 κατοίκων στην οποία ανήκει η Κίμωλος) για τις οποίες ισχύει οριζόντιος εμβολιασμός του πληθυσμού.

 

 

Έως σήμερα, στο Κέντρο Υγείας Μήλου, έχουν εμβολιαστεί πανω απο 800 συμπολιτες μας και οι εμβολιασμοί συνεχίζονται.

 

 

Καλούμε όλους τους δημότες Μήλου να μην αμελήσουν τον εμβολιασμό διότι αποτελεί το βασικότερο μέτρο διασφάλισης της δημοσίας Υγείας, ιδιαιτέρως το ερχόμενο διάστημα που παρουσιάζεται αυξητική τάση στη μετάδοση του ιού.

 

 

Ως Δήμος παραμένουμε σε ετοιμότητα, με κάθε τρόπο και μέσο στον απόλυτο βαθμό ώστε να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά την έξαρση των κρουσμάτων.

 

 

Παρόλο που είναι εύλογη η κούραση όλων από την υφιστάμενη κατάσταση, καλούμαστε να συνεχίσουμε με ατομική ευθύνη για το συλλογικό καλό.

 

 

Απευθύνουμε έκκληση στους Πολίτες και ιδιαίτερα στη νεολαία μας:

Προστατέψτε την ζωή σας και την ζωή της οικογένειας σας.

Τηρήστε τα μέτρα ατομικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής.

Φορέστε μάσκες και αποφύγετε τον συνωστισμό.

Αποφύγετε τις μετακινήσεις και τις κοινωνικές επαφές.

 

 

Εάν έχετε έρθει σε επαφή με πιθανό κρούσμα ή επαφή κρούσματος, απομονωθείτε και επικοινωνήστε τηλεφωνικά με το Κέντρο Υγείας ώστε να σας δοθούν οι πρώτες οδηγίες.

 

 

Εάν έχετε επιστρέψει από ταξίδι σας στην Αθήνα ή άλλες περιοχές υψηλού κινδύνου, περιοριστείτε και μην έρθετε σε επαφή σε άλλους ανθρώπους για 5 ημέρες και έπειτα εξεταστείτε με τεστ ανίχνευσης COVID είτε στο Κέντρο Υγείας Μήλου είτε σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο. Κρίνεται απαραίτητος ο έλεγχος με τεστ COVID ως επανεξέταση. Ιδιαίτερη προσοχή και σύνεση πρέπει να επιδείξουν και όσοι είχαν αρνητικό αποτέλεσμα στο τεστ διότι, όπως έχουμε ξαναπεί, δεν σημαίνει ότι πρέπει να έρχονται σε επαφή με αλλα άτομα νομίζοντας ότι δεν μπορούν να μεταδώσουν τον ιό.

 

 

Χρέος όλων μας είναι να δείξουμε αυτοσυγκράτηση, πειθαρχία, κοινωνική συνείδηση – κυρίως όμως - ατομική ευθύνη.

 

 

Δεν πανικοβαλλόμαστε, δεν εφησυχάζουμε, ενημερωνόμαστε συνεχώς και σωστά.

 

 

Όλοι μαζί θα κρατήσουμε τον τόπο μας όρθιο, ώστε όταν περάσει αυτή η κρίση, μαζί να φτιάξουμε ξανά την καθημερινότητά μας, ακόμα καλύτερη από πριν!

 

 

https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2021/01/%CE%95%CE%A0_%CE%A0%CE%BB%CE%B1%CC%81%CE%BD%CE%BF-%CE%95%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%85%CC%81-%CE%9D%CE%B7%CF%83%CE%B9%CF%89%CC%81%CE%BD.pdf

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios