ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Ανακοίνωση του Δήμου Μήλου για την πρόληψη πυρκαγιάς

 

ΕΦΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ!

Εφιστούμε την προσοχή όλων των πολιτών για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς, ιδιαίτερα τις ερχόμενες ημέρες.

 

 

Προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων πρέπει όλοι μας να κρατήσουμε υπεύθυνη στάση, ώστε να μηδενίσουμε το ενδεχόμενο πρόκλησης πυρκαγιάς. Έχει πολύ μεγάλη σημασία για να μην θέσουμε τις ζωές μας και τις περιουσίες μας σε κίνδυνο.

Ζητάμε τη συνεργασία όλων, προκειμένου το νησί μας να μην αντιμετωπίσει προβλήματα με πυρκαγιές.

 

 

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε εκδήλωση πυρκαγιάς, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: Πυροσβεστική Υπηρεσία ( τηλ.199 και 6948544042) Και στο Δήμο (6944444431 και 6944434735) και δώστε σαφείς πληροφορίες.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 9069(αρ.φύλλου 138):

 

 

Άρθρο πρώτο

Απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας και με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε (α) περιοχές NATURA, (β) δάση, (γ) εθνικούς δρυμούς, (δ) αισθητικά δάση και (ε) άλση εντός οικιστικών ιστών.

 

 

Για κάθε παράβαση της παρ. 1 επιβάλλεται από τις αρμόδιες αρχές του άρθρου τρίτου διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) ευρώ.

Άρθρο δεύτερο Απαγόρευση υπαίθριων δραστηριοτήτων που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά:

 

 

Απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας, κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, ενδεικτικά, εργασίες ή δραστηριότη- τες που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση (π.χ. οξυγονοκόλληση) ή περιλαμβάνουν καύση εύφλεκτης ύλης (π.χ. απορριμμάτων) ή ενέχουν κίνδυνο ανάφλεξης (π.χ. μελισσοκομία).

 

 

Για κάθε παράβαση της παρ. 1, μη θιγομένων τυχόν ποινικών κυρώσεων, επιβάλλεται από τις αρμόδιες αρχές του άρθρου τρίτου διοικητικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ.

 

 

Άρθρο τρίτο Αρμόδιες αρχές:

Αρμόδιες αρχές για την εφαρμογή της παρούσας, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή του διοικητικού προστίμου του πρώτου και του δεύτερου άρθρου είναι η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (Ε.Α.Δ.) του άρθρου 82 του ν. 4622/2019 (Α’ 133).

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios