ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Αλαλούμ στη Μήλο με τα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής

Αλαλούμ στη Μήλο με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και τα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής.

Πιο συγκεκριμένα την περασμένη Παρασκευή, ξαφνικά ενημερώθηκε το Σωματείο Επαγγελματικών Σκαφών Αναψυχής ότι οι επιβάτες των σκαφών αυτών που φθάνουν έως που κάνουν 12ωρους ημερήσιους πλόες στο νησί, θα πρέπει να έχουν κάνει rapid test. Την ίδια ώρα για τους επιβαίνοντες στα ημερόπλοια που μπορεί να φτάσουν τα 150 άτομα, απαιτείται μόνο self test. Ο άνισος ανταγωνισμός είναι φανερός και η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων θα πρέπει να διορθώσει την απόφασή του και να αποκαταστήσει την τάξη.


«Θέλουμε ίση μεταχείριση» δήλωσε στο protothema.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματικών Σκαφών Αναψυχής, Γιώργος Μαθιουδάκης: «Δεν είναι δυνατόν να ταξιδεύουν οι τουρίστες από τον Πειραιά με self test, στη Μήλο να κάνουν περιηγήσεις με ημερόπλοια τα οποία μεταφέρουν έως 150 άτομα και με self test και για να επιβιβαστούν σε σκάφος αναψυχής που με βάση τα πρωτοκολλα υγιεινής μεταφέρει μέχρι 40 άτομα να χρειάζεται να κάνουν rapid test. Οι πλόες που κάνουμε είναι 12ωροι και στη Μήλο μόνο. Δεν αλλάζουμε νησί. Τα σκάφη μας υπάγονται στον νόμο 4252 για ιστιοπλοϊκά ολικής ναύλωσης.»

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Λίλλης γραμματέας του Σωματείου τόνισε: «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ελήφθη αυτή η απόφαση και μάλιστα στα ξαφνικά. Το ίδιο είχε συμβεί τον περασμένο Ιούνιο αλλά κατάλαβαν ότι ήταν λάθος και το διόρθωσαν. Και δύο μήνες μετά το επαναφέρουν χωρίς λόγο. Ζητούν από τους επιβάτες που είναι εμβολιασμένοι να κάνουν και rapid test. Επίσης η Μήλος δεν έχει τις υποδομές για τόσα πολλά rapid test.

Η οικονομική ζημιά είναι σοβαρή αφού τα 30 μέλη του Σωματείου μεταφέρουν τους θερινούς μήνες καθημερινά 1.200-1.300 άτομα. Θέλουμε ίση μεταχείριση. Αυτό και μόνο.»

πηγη:protothema.gr

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios