ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Αναζητείται ευθύνη για το θέμα των προσφύγων - μεταναστών

 

Τρίτη μέρα στο νησί μας οι πρόσφυγες, οι οποίοι είναι μόνιμο πλέον θέμα στις συζητήσεις των ντόπιων αλλά και των τουριστών.

Ο μεγάλος αριθμός τους σε συνδυασμό με την έλλειψη υποδομών στο νησί ήταν σίγουρο ότι θα δημιουργούσε προβλήματα.

Αρχικά να σημειωθει ότι μετά από έλεγχο για COVID-19 που πραγματοποιήθηκε από το ΚΥ Μήλου βρέθηκαν 2 κρούσματα. Είναι βέβαιο ότι τα κρούσματα αυτά βρίσκονται στον ίδιο χώρο με τους υπόλοιπους μετανάστες και όχι σε ειδικούς χώρους για ασθενείς που χρήζουν ιδιαίτερης ιατρικής φροντίδας. Είναι λοιπόν πολυ πιθανό να έχουν κολλήσει και άλλα άτομα που απλά δεν έχουν ακόμα παρουσιάσει συμπτώματα. Δεδομένου ότι καθημερινά βρίσκονται εκεί και έρχονται σε επαφή μαζί τους άτομα από το λιμενικό, την αστυνομία, τον Δήμο, το μαγαζί που έχει αναλάβει την σίτισή τους, πολιτες που προσέρχονται στον χώρο χωρίς κανένα έλεγχο και αφήνουν είδη πρώτης ανάγκης, οι πιθανότητες διασποράς του ιού είναι αυξημένες.

Ανάμεσα στους πρόσφυγες βρίσκεται και μια εγκυμονούσα χωρίς όμως να έχουμε περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγειάς της. Σίγουρα στον χώρο που βρίσκεται δεν έχει την απαιτούμενη ιατρική φροντίδα αλλά ούτε και την σίτιση και στέγαση που αρμόζει στην κατάστασή της.

Πέραν της εγκύου στον χώρο βρίσκονται και μικρά παιδιά που στερούνται βασικές ανθρώπινες παροχές.

Δεν έχει γίνει γνωστή η εθνικότητα όλων των προσφύγων αλλά σίγουρα κάποιοι από αυτούς είναι Αφγανοί που έχουν υποστεί κακουχίες από εμπόλεμη ζώνη.

Ο Ναυτικός Όμιλος Μήλου σίγουρα δεν είναι το καταλληλότερο μέρος για να φιλοξενηθούν καθώς εύκολα μπορούν να διαφύγουν. Επιπλέον δεν υπάρχουν χώροι στεγασμένοι σχεδόν για κανένα με αποτέλεσμα να κοιμούνται έξω στην παραλία.

Μια υγειονομική βόμβα βρίσκεται αυτή την στιγμή στου Παπικινού έτοιμη να σκάσει αν δεν γίνει άμεσα κάτι, και αυτό το κάτι προφανώς είναι το να μεταφερθούν αυτοί οι άνθρωποι σε δομές ΚΥΤ (Κέντρα Υποδοχής & Ταυτοποίησης) με ειδικά διαμορφωμένες και κυρίως ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας.

Ας ελπίσουμε οι υπεύθυνοι να πάρουν τις σωστές αποφάσεις πριν να ειναι πολύ αργά γιατί προφανώς θα αποδοθούν ευθύνες.

 

IMG_2326.jpg

 

IMG_2328.jpg

 

IMG_2330.JPG

 

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios