ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Εξελίξεις στο θέμα των προσφύγων - μεταναστών

 

Εξελίξεις υπάρχουν στο θέμα των προσφύγων - μεταναστών που βρίσκονται στο νησί μας.

Καταρχάς την φύλαξη τους πλέον την ανέλαβε από σήμερα η αστυνομία.

Επίσης όπως έχει γίνει γνωστό οι πρόσφυγες  - μετανάστες είναι άτομα από Ιράν, Ιράκ, Παλαιστίνη, Αίγυπτο και Συρία, εθνότητες δηλαδή που βρίσκονται, χρόνια τώρα, σε μια διαρκή αντιπαλότητα. Επομένως οι τσακωμοί είναι αναμενόμενο να ξεκινήσουν.

Επιπλέον η επιδείνωση του καιρού και οι άθλιες συνθήκες διαμονής έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης στο κλίμα έντασης που υπάρχει μεταξύ τους.

Να σημειώσουμε επίσης ότι στον έλεγχο για COVID-19 στον οποίο είχαν υποβληθεί με το που έφτασαν, μία εβδομάδα πριν, είχαν διαπιστωθεί 3 κρούσματα. Αυτά τα άτομα δεν απομονώθηκαν ποτέ με αποτέλεσμα σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων είναι άγνωστος δεδομένου ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί επαναληπτικά τεστ.

Ο εκνευρισμός που δημιουργείται στις τάξεις τους σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου όσα άτομα και να βάλεις πάλι αφύλαχτη θα είναι δημιουργούν έντονο αίσθημα ανασφάλειας στους ντόπιους.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι 80 πρόσφυγες - μετανάστες που έφθασαν χθες στην Φολέγανδρο μετά από ενέργειες των φορέων μετακινήθηκαν από το νησί. Στην Μήλο;

 

IMG_2362.JPG

 

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios