ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Μήλου για τον θάνατο του Οδυσσέα Κυριακόπουλου

 

Ο Μορφωτικός και Κοινωνικός Σύλλογος Μήλου, εκπροσωπούμενος από το Διοικητικό του Συμβούλιο που συνεδρίασε για την περίσταση εκτάκτως, εκφράζει τη θλίψη του για τον απρόσμενο θάνατο του Οδυσσέα Κυριακόπουλου, εμβληματικής μορφής του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου.

Για τη Μήλο, επί μακρά σειρά ετών, η εταιρεία της οποίας προΐστατο ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος, η "S & B Βιομηχανικά Ορυκτά", υπήρξε συνώνυμο της ορθολογικής βιομηχανικής ανάπτυξης. Υπήρξε μια σοβαρή εταιρεία, με σεβασμό στους ανθρώπους της και στο περιβάλλον, μια εταιρεία που, αν και πλέον έχει περάσει σε άλλα χέρια, καθόρισε το βιομηχανικό "γίγνεσθαι" στο νησί.

Αλλά ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος δεν υπήρξε μόνο "επιχειρηματίας" (με τη "στενή" έννοια της λέξεως) στη Μήλο. Η "S & B Βιομηχανικά Ορυκτά" χρηματοδότησε επί σειρά ετών πλήθος δράσεων πολιτισμού στη Μήλο (και εξακολουθεί να χρηματοδοτεί, υπό τη νέα διοίκηση, ακολουθώντας τα πρότυπα της διοίκησης Κυριακόπουλου). Απέδειξε ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, και στον τομέα του πολιτισμού. Το εμβληματικό Συνεδριακό Κέντρο Μήλου, το πλήθος των συνεδρίων και εκδηλώσεων που έχουν κατά καιρούς φιλοξενηθεί σε αυτό, αλλά και η μοναδική στο νησί επιστημονική του βιβλιοθήκη, αποτελούν μικρό μόνο μέρος των όσων προσέφερε η "S & B Βιομηχανικά Ορυκτά" στην πολιτιστική ζωή του νησιού. Και είναι πολλές οι φορές που χρηματοδοτήθηκε από την "S & B" και ο Μορφωτικός και Κοινωνικός Σύλλογος Μήλου (όπως και άλλες συλλογικές οργανώσεις στο νησί), προκειμένου να φέρει εις πέρας το έργο του.

Γνωρίζοντας το μέγεθος της απώλειας, ο Μορφωτικός και Κοινωνικός Σύλλογος Μήλου εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Οδυσσέα Κυριακόπουλου και στους οικείους του.

 

Για τον Μορφωτικό και Κοινωνικό Σύλλογο Μήλου

Ο Πρόεδρος, Νικόλαος Θ. Νίνος

Ο Αντιπρόεδρος, Παύλος Σ. Κοτρωνάκης

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios