ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Δήμος Μήλου: Άρνηση πρότασης της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ- ΗΛΕΚΤΩΡ για τη Γεωθερμία

 

Την άρνηση του Δήμου Μήλου σε σχέδια εκμετάλλευσης του γεωθερμικού πεδίου του νησιού συνάντησε σχετικό προκαταρκτικό αίτημα της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ και της εταιρίας ΗΛΕΚΤΩΡ του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Αναλυτικά, σε μήνυμα του Δημάρχου Μήλου Μανώλη Μικέλη σημειώνονται τα εξής:

"Κατόπιν αιτήματος της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ- ΗΛΕΚΤΩΡ για να επισκεφτούν το νησί μας με σκοπό τη συζήτηση για το θέμα της Γεωθερμίας στη Μήλο,  αποφασίστηκε από τους Δημοτικούς Συμβούλους να πραγματοποιήσουμε μια εκατέρωθεν ενημέρωση.

Την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022,στην αιθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Δημοτικών Συμβούλων με τους εκπροσώπους της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ-ΗΛΕΚΤΩΡ και μεταδόθηκε ζωντανά από τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό καθώς επίσης και από το κανάλι του Δήμου στο YouTube (και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης) προς ενημέρωσης των δημοτών.  Στη συνάντηση αυτή συμμετείχε διαδικτυακά και ο Δήμαρχος Κιμώλου διότι το θέμα αφορά και τι γειτονικό μας νησί.

Για ακόμα μια φορά παραμείναμε σταθεροί στις επί σειρά ετών Αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Με κατηγορηματικό τρόπο αρνηθήκαμε οποιαδήποτε μορφή εκμετάλλευσης Γεωθερμίας υψηλής ενθαλπίας στο νησί μας!

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να προσπεράσει τη φωνή της τοπικης κοινωνίας και να διαταράξει την ισορροπία του νησιού σε περιβαλλοντικό, κοινωνικό, οικονομικό και ηθικό επίπεδο!"

 

Γιώργος Αλεξάκης

 

 

Πηγή: Reporter.gr

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios