ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Φοιτητές αρχιτεκτονικής από την Ευρώπη μελετούν τα σύρματα της Μήλου

Η Σχολή Αρχιτεκτόνων  του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διοργανώνει εκπαιδευτική επίσκεψη στη Μήλο, μαζί με σπουδαστές και διδάσκοντες από τέσσερα ακόμα πολυτεχνεία της Ευρώπης από το Πόρτο, τη Βαλένσια, τη Μπολώνια και το Ζάγκρεμπ. Κατά την τριήμερη παραμονή τους στο νησί οι σπουδαστές θα έχουν τη ευκαιρία να επισκεφθούν και να καταγράψουν τους παραδοσιακούς παραθαλάσσιους οικισμούς στον Φυροπόταμο, τα Μανδράκια, τη Σκινωπή και το Κλήμα, αλλά και να γευτούν την τοπική γαστρονομία και να επισκεφθούν μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 
Το θέμα του εργαστηρίου αρχιτεκτονικής είναι «Σχεδιάζοντας με το Τοπίο». Όλοι από χώρες της Νότιας Ευρώπης και της Μεσογείου, οι σπουδαστές αρχιτεκτονικής θα αφουγκραστούν τον τόπο και θα διδαχθούν από τη σοφία των παραδοσιακών συρμάτων. Λαμβάνοντας υπόψη επιστημονικά δεδομένα για τον βιοκλιματικό σχεδιασμό και την πρόληψη των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, θα προχωρήσουν σε προτάσεις σύγχρονης κατοίκησης,.
 

Το πρόγραμμα ανήκει στον κεντρικό πυλώνα Erasmus+ και θα υλοποιηθεί 21-24 Μαρτίου 2023 με τη συμμετοχή 18 σπουδαστών και 4 καθηγητών συνολικά. Επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος  είναι η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Σχολής Αρχιτεκτονικής του Ε.Μ.Π., Ρίβα Λάββα.

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios