ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Παρέμβαση για Κλέφτικο, Παπάφραγκα

 

Με διαφορά λίγων ημερών και εν μέσω θερινής περιόδου ενημερωθήκαμε για δύο πολύ ανησυχητικές εξελίξεις σχετικά με τον τουρισμό του νησιού. Πρώτον ο αποκλεισμός πρόσβασης στην παραλία του Παπάφραγκα και δεύτερον, η έκθεση τεχνικογεωλογικής αυτοψίας καταπτώσεων στο Κλέφτικο, που προτείνει τον άμεσο περιορισμό πρόσβασης στα 25 μέτρα από την ακτή και τις βραχονησίδες σε όλη την περιοχή του Κλέφτικου, αδιακρίτως.
Οι αιφνιδιαστικές ,αυτές, κινήσεις εν μέσω τουριστικής περιόδου, χωρίς καμία προηγούμενη προσπάθεια ενημέρωσης, συνεννόησης και διαβούλευσης της τοπικής κοινωνίας και των φορέων, συνιστούν υποβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του νησιού που σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται στη θαλάσσια πρόσβαση στο Κλέφτικο και άλλα μοναδικά σημεία του νησιού, και αφορά όλους εμάς, τη συντριπτική πλειοψηφία των Μηλιών που εξαρτόμαστε άμεσα ή έμμεσα από τον τουρισμό.
Η ασφάλεια είναι για όλους εμάς πρώτη προτεραιότητα !
Αναγνωρίζουμε απόλυτα ότι με την υψηλή επισκεψιμότητα του νησιού για την οποία μοχθούμε όλοι καθημερινά, και στα πλαίσια της βελτίωσης της εμπειρίας των επισκεπτών και της ποιότητάς ζωής μας, προκύπτουν νέα ζητήματα και προκλήσεις τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σχέδιο, αποφασιστικότητα και συνεργασία με όλους τους φορείς και αρχές του νησιού.
Το να προχωρούμε σε αιφνιδιαστικές και οριζόντιες λύσεις αποκλεισμού των σημείων ενδιαφέροντος του νησιού προκειμένου έτσι να τα προστατέψουμε δεν είναι λύση !
Εμείς, ως μια νέα και ανεξάρτητη δημοτική παράταξη, ενδιαφερόμαστε και αναδεικνύουμε κάθε ζήτημα που αφορά το δημότη της Μήλου, είτε ανήκει στις αρμοδιότητες της δημοτικής αρχής, είτε όχι.
Ο Δήμος Μήλου οφείλει να αντιδρά πρώτος και να είναι αρωγός και συντονιστής για την επίλυση των ζητημάτων και όχι απλός παρατηρητής.
Από την πλευρά μας, οραματιζόμαστε και εργαζόμαστε για την ολόπλευρη ποιοτική και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της Μήλου. Θέλουμε μια Μήλο ανοιχτή και εξωστρεφή, φιλική στους επισκέπτες, με οργανωμένες υποδομές και στοχευμένες πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος και των πιο ευαίσθητων σημείων ενδιαφέροντος όπως το Κλέφτικο, το Σαρακίνικο, ο Παπάφραγκας και οι ακτές του νησιού.
Ατενίζουμε το μέλλον της Μήλου με αισιοδοξία.
Προτάσσουμε την ανάγκη για πραγματική συνεργασία και ενότητα της κοινωνίας της Μήλου!

για τη νέα δημοτική παράταξη

Νικόλαος Δημητρίου Ψαθάς
Υποψήφιος Δήμαρχος Μήλου

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios