Κύριε Μικέλη,
την παρέλαση στον Αδάμαντα δεν τη σταματήσατε ούτε για λόγους νομιμότητας ούτε για λόγους ενότητας. Αφήστε τις δικαιολογίες!
Τη σταματήσατε γιατί έτσι θέλατε!
Για χρόνια, ο Αδάμαντας τις ημέρες των εθνικών επετείων έσφυζε από ζωή. Παιδικές φωνές, περήφανοι γονείς και παππούδες, ένας τόπος που γιόρταζε. Καταστήματα γεμάτα, μια κοινωνία ζωντανή!
Αυτά, προφανώς, δεν τα γνωρίζετε.
Αφού δεν κατεβήκατε ποτέ σας στον Αδάμαντα!
Φέτος, καταφέρατε το αντίθετο: Ένα χωριό βουβό. Με δική σας ευθύνη.
Αγνοήσατε μια καθιερωμένη εθιμοτυπία που δεν ενοχλούσε κανέναν και έδινε ζωντάνια πριν την κεντρική παρέλαση του Δήμου.
Αγνοήσατε τη συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων που θέλουν να συνεχιστεί.
Και όλα αυτά στο όνομα μιας δήθεν «διχαστικής» παρέλασης;
Σε έναν εορτασμό που συμμετέχουν παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, οι οικογένειες τους, το Λιμενικό Σώμα και το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο.
Όλοι αυτοί διχάζουν την συνοχή του νησιού;
Ας σοβαρευτούμε.
Πρόπερσι, στον ίδιο εορτασμό, κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Δήμου ο Αντιδήμαρχος κ. Ζούλιας Φραγκίσκος. Τότε δεν υπήρχε πρόβλημα;
Πέφτετε σε σοβαρές αντιφάσεις και εκτίθεστε...
Σε ό,τι αφορά την Πρόεδρο της Κοινότητας Αδάμαντα, ουδέποτε την στοχοποίησα. Ζήτησα εξηγήσεις θεσμικά και εγγράφως, όπως οφείλω, καθώς εκείνη εκδίδει και υπογράφει το πρόγραμμα του εορτασμού. Φέτος, δεν φρόντισε ούτε ένα μικρόφωνο και ένα ηχείο να βάλει για την τελετή. Οι αιρετοί εκτός απο τον τίτλο έχουν και ευθύνες.
Και το να ζητάς απαντήσεις απο πρόσωπα με δημόσιο αξίωμα δεν είναι στοχοποίηση. Είναι λογοδοσία. Ακόμα και αυτό σας ενοχλεί και το διαστρεβλώνετε!
Αντίθετα, εσείς στοχοποιείτε και απαξιώνετε συστηματικά κάθε διαφορετική άποψη, επιδεικνύοντας αλαζονεία και αυταρχισμό σε ζητήματα που θα έπρεπε να μας ενώνουν.
Όσο για τις νουθετήσεις σας,
κρατήστε τες.
«Όταν και εφόσον κληθώ από τους πολίτες να ασκήσω διοίκηση», όπως λέτε, θα επιλέξω τον δρόμο που ακολουθώ και σήμερα:
να ακούω τους δημότες,
να σέβομαι τη διαφορετική άποψη,
να εξηγώ τις αποφάσεις μου,
να λογοδοτώ
και να ζητώ συγγνώμη, όταν χρειάζεται.
Αυτό κάνει τη διαφορά!
Μετά απο αυτή την οφειλόμενη απάντηση δεν πρόκειται να δώσω συνέχεια γιατί ο κόσμος έχει βγάλει τα συμπεράσματα του.
Εύχομαι καλό μήνα, και παρότι Πρωταπριλιά να λέμε όλοι μας περισσότερες αλήθειες!
ΥΓ. Μεγάλη προσοχή απο όλους στα έντονα καιρικά φαινόμενα!




