ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ναυτιλία

Δεν υπάρχει κρούσμα κορονοϊού στην ακτοπλοϊα

Μήνυμα στους πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας έστειλε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι χρειάζεται να αντιληφθεί ο καθένας ότι είναι υπεύθυνος των πράξεων του.

"Κάθε άνθρωπος πρέπει να σέβεται πρώτα τον εαυτό του και μετά τους άλλους” είπε ο υπουργός, σύμφωνα με το ant1news.gr και πρόσθεσε ότι η λήψη των μέτρων, η χρήση της μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων μπορούν να είναι σωτήρια. "Τα λέω αυτά ως άνθρωπος που ήρθε σε επαφή με κρούσμα” πρόσθεσε.

Ξεκαθάρισε δε ότι στην ακτοπλοΐα δεν υπήρξε κανένα κρούσμα σε μέλος του πληρώματος, παρά το γεγονός ότι στα λιμάνια δεν υπάρχουν οι υποδομές που υπάρχουν στα αεροδρόμια με οργανωμένους χώρους. "Υπήρξαν όμως μέτρα και έγιναν εγκαίρως έλεγχοι” τόνισε.

Σημείωσε παράλληλα ότι η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού και ότι χρειάζεται αυξημένη ετοιμότητα για να αποφευχθούν αυστηρότερα μέτρα.

Όσον αφορά στο μεταναστευτικό δήλωσε ότι χρειάζεται εξορθολογισμός στη λειτουργία των ΜΚΟ και τόνισε ότι "προστατεύουμε τα θαλάσσια σύνορά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έχουμε την υποχρέωση να τα προστατεύουμε στον ύψιστο βαθμό”.

Ακολουθήστε μας