ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ναυτιλία

Πειραιάς-Μήλος με 59 ευρώ και Πειραιάς-Μήλος-Κρήτη με... 42 - Τα παράδοξα με τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

 

Τι συμβαίνει με την τιμολογιακή πολιτική της Minoan Lines - Επικαλείται τον ανταγωνισμό - Οι διαφορές των δρομολογίων και ποιοι δικαιούνται εκπτώσεις

Ο έντονος ανταγωνισμός στις γραμμές του Αιγαίου και συγχρόνως το υψηλό κόστος των εισιτηρίων λόγω της ενεργειακής κρίσης δημιουργεί κάποια... παράδοξα.

Όπως για παράδειγμα συμβαίνει στη γραμμή Πειραιάς-Μήλος-Ηράκλειο Κρήτης. Εκεί, η Minoan Lines έχει δρομολογημένο το «Knossos Palace» και το «Festos Palace», τα οποία αποπλέουν από τον Πειραιά, πιάνουν Μήλο και συνεχίζουν για το Ηράκλειο.

Το παράδοξο εντοπίζεται στην τιμή του εισιτηρίου. Όποιος θέλει να ταξιδέψει με το Knossos Palace και το Festos Palace για Μήλο πληρώνει 59 ευρώ, ενώ όποιος έχει προορισμό την Κρήτη πληρώνει… 42 ευρώ.

Η… λογική σε αυτή την τιμολογιακή πολιτική της Minoan καθορίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον ανταγωνισμό. Ανταγωνίστρια εταιρεία χρεώνει το εισιτήριο για Μήλο 74,5 ευρώ, κάνοντας έκπτωση μόνο στους μόνιμους κατοίκους, για τους οποίους το εισιτήριο κοστίζει 60 ευρώ.

Επίσης, το δρομολόγια της Minoan είναι απευθείας για Μήλο, ενώ ο ανταγωνισμός προσεγγίζει τη Σίφνο και τη Σέριφο. Ακόμη, προβλέπονται έλεγχοι πριν την αποβίβαση στη Μήλο.

Η Minoan στην τιμή για Μήλο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κάνει όλες τις εμπορικές εκπτώσεις -φοιτητικά, πολυτεκνικά, τριτεκνικά, ανέργων αλλά και για senior που είναι επιβάτες άνω των 60 ετών.

Εν κατακλείδι, όπως επισημάνθηκε στο protothema.gr, άλλες είναι οι τιμές που επικρατούν στη γραμμή της Μήλου, και άλλες οι τιμές για το Ηράκλειο της Κρήτης. Άρα, η εταιρεία ακολουθεί τις τιμές που επικρατούν σε κάθε γραμμή.

Δείτε σχετική ανάρτηση στο Facebook

knossos-palace.webp

 

Πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε μας