ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ναυτιλία

Η δήμαρχος Λήμνου έλυσε προσωρινά το ακτοπλοϊκό πρόβλημα του νησιού με το Άνεμος

 

Το ε/γ-ο/γ «Άνεμος» της Aegean Sea Lines, συμφερόντων του Ομίλου Ευγενίδη θα δρομολογηθεί αμέσα στην γραμμη Λαύριο –Άγιο Ευστράτιο- Λήμνο αντικαθιστώντας το AQUA BLUE της εταιρείας SEA JET όπως ανακοινώσε η Δήμαρχος Λήμνου Ελεονώρα Γεώργα στο πρώτο Δημοτικό συμβούλιο που διεξήχθη νωρίς το απόγευμα.

Το πλοίο θα παραμείνει στη γραμμή της Λήμνου μέχρι της 23ης Ιανουαρίου όταν και θα γνωρίζουμε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.

Η Δήμαρχος κ. Γεώργα έκανε επίσης γνωστό στο Δημοτικό συμβούλιο ότι αύριο το απόγευμα (4/1/23) θα συναντηθεί με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Στυλιανίδη καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.

Στην συνάντηση θα συζητηθεί η βελτίωση των όρων της νέας σύμβασης, ενώ θα γίνει προσπάθεια, ώστε να επιδοτηθεί και το δρομολόγιο της γραμμής Λήμνος – Καβάλα.

 

Θετική εξέλιξη και για το Αιολίς…..

Όσο αναφορά το θέμα της επαναδρομολόγησης του πλοίου “Αιολίς” που παραμένει στην Λήμνο με την εταιρεία να μην εκτελεί δρομολόγια λόγο οικονομικών εκρεμμοτήτων του ΥΠΕΝ, υπάρχει θετική εξέλιξη καθώς φαίνεται με παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Μουτζούρη να δίνεται προσωρινή λύση.

 

Το πλοίο “Άνεμος” …..

Το πλοίο είναι ένα εντυπωσιακό cruise ferry, ναυπηγήσεως 1980 το οποίο δραστηριοποιείτο στη Βόρεια Ευρώπη. Διαθέτει τέσσερις μηχανές και αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 20 κόμβων.

«Είναι ένα ξεχωριστό πλοίο μεγαλύτερο από τα Blue Star. Έχει μήκος 136 μέτρα, 25 μέτρα πλάτος, έχει μεταφορική ικανότητα για 350 αυτοκίνητα ή 145 ιχ και 50 φορτηγά, 1.500 επιβάτες εκ των οποίων 400 σε καμπίνα, με συνεδριακό χώρο, εστιατόρια, και πολλές ανέσεις που το κάνει να μοιάζει με κρουαζιερόπλοιο»

Η Aegean Sea Lines πρόσφατα αναβάθμισε το Ε/Γ-Ο/Γ ΑΝΕΜΟΣ το οποίο το καλοκαίρι που μας πέρασε είχε δρομολογηθεί στις Κυκλάδες (Πειραιά, Σέριφο- Σίφνο- Μήλο- Ίο- Σαντορίνη)

 

 

Πηγή:limnosreport.gr

Ακολουθήστε μας