Παιδία

"Κλείδωσε" το άνοιγμα των σχολείων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στη σημερινή του ενημέρωση ξεκαθάρισε ότι το πλάνο επαναλειτουργίας των σχολείων με φυσική παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών, προβλέπει το άνοιγμα τόσο των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών όσο και των Γυμνασίων και Λυκείων στις 11 Ιανουαρίου. Δηλαδή όλων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκαπίδευσης. 

«Τα σχολεία μας θα ανοίξουν με ασφάλεια, 11 Ιανουαρίου και σιγά- σιγά θα δούμε, με βάση την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, γύρω στις 9 του μηνός, πως θα πάμε στις υπόλοιπες οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Αν επιτρέπει δηλαδή η κατάσταση περαιτέρω άνοιγμα ή αν θα το αφήσουμε για πιο πίσω. Όμως τα σχολεία μας θα ανοίξουν 11 Ιανουαρίου. Όλες οι βαθμίδες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Σε ότι αφορά το νέο αυστηρό lockdown διάρκειας μίας εβδομάδας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «είναι προφανές ότι με την κίνηση αυτή της κυβέρνησης, διευκολύνονται και οι ειδικοί στις αποφάσεις τους στην επιτροπή, γιατί είναι πραγματικά δύσκολο, 4 του μηνός να ξέρει κανείς τι θα συμβαίνει στις 11. Ξέροντας όμως ότι έχουμε πάρει μέτρα ήδη από σήμερα, τα οποία είναι αρκετά πιο αυστηρά και τα οποία έχουν να κάνουν ακριβώς με την έκκληση που κάνουμε στους πολίτες να τα τηρήσουν, ξέρουν ότι η κατάσταση θα είναι καλή ή και καλύτερη από αυτή που είναι σήμερα, στις 11 του μήνα».

Ακολουθήστε μας