Παιδία

Αίτημα Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Μήλου για δημιουργία επιπλέον τμημάτων ολοημέρου

 

Σας αποστέλλουμε συνημμένα ψήφισμα γονέων των 44 μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Μήλου που εχουν μείνει από την αρχή της σχολικής χρονιάς 2022-2023 εκτός ολοήμερου με ότι αυτο συνεπάγεται για την κάθε οικογένεια (εργαζόμενοι γονείς, μονογονεικές οικογένειες κλπ).

Το αίτημα μας αφορά στην άμεση δημιουργία τμημάτων ολοημέρου για την κάλυψη του συνόλου των αιτούντων μαθητών.
Για την φετινή χρονιά είχαμε αιτήσεις από 69 μαθητές για το βασικό ολοημερο πρόγραμμα και το σχολείο είχε δηλώσει το σύνολο των μαθητών εμπρόθεσμα.

Όμως παρόλο που το Υπουργείο προχωρά στο ενισχυμενο ολοήμερο για τη στήριξη, όπως δηλώνει, των οικογενειών, παρόλο που εξακολουθούν να γίνονται δεκτές ανεξαιρέτως όλες οι αιτήσεις για το ολοήμερο, παρόλο που η Υπουργός ευθαρσώς δηλώνει ότι δεν υπάρχουν κενά στα σχολεία, παρόλα αυτά στο δικό μας σχολείο έχει δημιουργηθεί μόνο ένα τμήμα ολοημερου με 25 παιδια. Εχουν μείνει λοιπόν εκτός βασικού ολοημέρου 44 παιδιά με όλα τα προβλήματα που αυτό συνεπάγεται για την κάθε οικογένεια χωριστά.
Μερικά μόνο από τα απαράδεκτα που συμβαίνουν από τον Σεπτέμβρη και μετά σε 40 περίπου οικογένειες του νησιού: Παιδιά κάτω των 12 επιστρέφουν μόνα τους στο σπίτι και παραμένουν μόνα μέχρι να σχολάσουν οι γονείς τους. Ποιος θα έχει τη ευθύνη αν συμβεί οτιδήποτε στον δρομο της επιστροφής ή ακόμη και στο σπίτι?
Γονείς που φεύγουν από την δουλειά τους για να πάρουν τα παιδιά και να επιστρέψουν στην δουλειά μαζί με τα παιδιά!
Γονείς που έχουν 2 και 3 και 4 παιδιά αλλά όχι όλα στο ολοήμερο. Φεύγουν από την δουλειά τους 2 φορές: Την πρώτη στη 1:15μμ και μετά ξανά στις 3:00μμ. Και αφού σχολάσει και το τελευταίο παιδί, πρέπει να τα πάνε στο ΚΔΑΠ και να επιστρέψουν να εργαστούν τις 2 ώρες που έπρεπε να εργάζονται το πρωί αλλά δεν μπορούσαν γιατί δεν μπορούν να αφήσουν το παιδί ή τα παιδιά μόνα τους στο σπίτι.

Παρακαλούμε να σταματήσετε να μας εμπαίζετε, ζητώντας μας να δηλώσουμε την επιθυμία μας για την συμμετοχή στο ενισχυμένο ολοήμερο (μέχρι τι 17:30) ενώ στην πραγματικότητα εδώ και δύο χρόνια δεν έχετε καλύψει τις ανάγκες τους βασικού ολοημέρου στο σχολείο μας.

Επιθυμούμε τα ίδια δικαιώματα για όλες τις οικογένειες. Και έχουμε την αξίωση να ζητάμε την άμεση λύση στο πρόβλημα μας αυτό που στη ουσία το Υπουργείο Παιδείας έχει δημιουργήσει μη τοποθετώντας όσους εκπαιδευτικούς απαιτούνται για την κάλυψη όλων των μαθητών που έχουν κάνει αίτηση για το βασικό ολοήμερο.

 

Εκ μέρους των 60 υπογραφόντων γονέων

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Μήλου

 

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή/ψήφισμα

ΟΛΟΗΜΕΡΟ_ΨΗΦΙΣΜΑ__ΓΙΑ_ΑΠΟΣΤΟΛΗ.pdf

Ακολουθήστε μας