Παιδία

Ενέργειες των Σχολικών Επιτροπών σχετικά με τη θέρμανση των σχολείων της Μήλου


Το σύστημα θέρμανσης στα σχολεία της Μήλου, λειτουργούσε τόσα χρόνια με έλεγχο και συντήρηση από το προσωπικό του Δήμου, χωρίς όμως να έχουν τη δυνατότητα χορήγησης πιστοποίησης.
Τη φετινή σχολική χρονιά, έπειτα από ένα θανατηφόρο δυστύχημα σε σχολείο των Σερρών, κάποιοι από τους Δ/ντες των σχολείων ( Δ.Σ. Μήλου, Δ.Σ. Αδάμαντα και Νηπ. Πολλωνίων) μας ενημέρωσαν εγγράφως στο τέλος του χρόνου (2022) ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν τα καλοριφέρ των σχολείων τους εάν δεν έχουν πιστοποίηση.
Ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Μωραίτης Μιχάλης, αναζήτησε άμεσα ειδικό για συνεργασία, με την προϋπόθεση να μπορεί να χορηγήσει πιστοποίηση για τη δουλειά του. Δυστυχώς στη Μήλο δε βρέθηκε συνεργάτης.
Με το νέο χρόνο (2023) δέχτηκε τη συγκεκριμένη εργασία ένας ειδικός από την Αθήνα, ο οποίος έστειλε συνεργάτη του να ελέγξει τις εγκαταστάσεις θέρμανσης, έδωσε προσφορά και αναμένεται να έρθει στο νησί μέσα στις επόμενες ημέρες, για τις απαραίτητες εργασίες και τη χορήγηση πιστοποίησης.
Ο χιονιάς όμως δεν περιμένει. Έκανε την επέλασή του και κάποια σχολεία δεν έχουν κεντρική θέρμανση, επειδή η πιστοποίηση έχει καθυστερήσει να δοθεί.
Προβήκαμε άμεσα (την Παρασκευή 03.02.23 και το Σάββατο 04.02.23) στην προμήθεια θερμαντικών σωμάτων (3 για το Δ.Σ. Μήλου και 5 για το Δ.Σ. Αδάμαντα) και αερόθερμων (2 για τον Παιδικό Σταθμό, 1 για το Νηπιαγωγείο Πλάκας και 4 για το Δ.Σ. Αδάμαντα), προκειμένου να καλυφθούν, όσο μπορούν, οι ανάγκες τους για θέρμανση. Τα περισσότερα σχολεία (εκτός του Δ.Σ. Αδάμαντα) διαθέτουν και κλιματιστικά.
Σχετικά με τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αναμένεται η αντικατάσταση της πλακέτας εντός των ημερών για το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ, ενώ το ΕΠΑΛ σήμερα αιτήθηκε κάποιων σωμάτων που θα φροντίσουμε ώστε να τα παραλάβουν αύριο.

Ακολουθήστε μας