ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Περιβάλλον

Παρέχοντας οργανωμένα περίθαλψη και προστασία στην Άγρια Ζωή των Κυκλάδων

Διαδικτυακό σεμινάριο σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών και την περίθαλψη της άγριας ζωής στις Κυκλάδες θα λάβει χώρα την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 και ώρα 5μμ στο πλαίσιο σειράς περιβαλλοντικών εκπαιδεύσεων που παρέχει το Cyclades Preservation Fund (CPF) με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση αλλά και πρακτική εκπαίδευση φορέων, επιχειρήσεων, κατοίκων και επισκεπτών των Κυκλάδων σε θέματα προστασίας της τοπικής βιοποικιλότητας. Η κύρια εισήγηση του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί από τον κ.Μάριο Φουρνάρη, Ιδρυτή και Διευθυντή του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριων Ζώων ΑΛΚΥΟΝΗ με έδρα στην Πάρο, ενώ θα υπάρξει τοποθέτηση και από τον κ.Γιάννη Ορφανό, Ιδρυτή και Πρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όλους/ες και για την παρακολούθησή του δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση στο αντικείμενο, ούτε κάποια οικονομική συνδρομή, παρά μονάχα εγγραφή στον σχετικό σύνδεσμο (https://tinyurl.com/CPFmovement) έως και την Τετάρτη 8/3/23 στις 3μμ. Η ενημέρωση και εκπαίδευση απευθύνεται σε μόνιμους και εποχιακούς κατοίκους, επαγγελματικούς φορείς, συλλόγους, προσωπικό δήμων, λιμεναρχείων, δασαρχείων αλλά και επιχειρήσεων του τουρισμού που δραστηριοποιούνται σε νησιά  των Κυκλάδων και ευρύτερα του Νοτίου Αιγαίου, καθώς και σε τακτικούς επισκέπτες των νησιών που ενδιαφέρονται να συμβάλλουν στις προσπάθειες διατήρησης της πλούσιας βιοποικιλότητας, συμπεριλαμβανομένης της άγριας ζωής.  Ειδικότερα στο πλαίσιο του σεμιναρίου «ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ: Οργάνωση & Λειτουργία Σταθμών Πρώτων Βοηθειών» οι συμμετέχοντες θα μάθουν για την σημαντικότητα και αυταξία της άγριας πανίδας των νησιών, πού υπάρχουν οργανωμένες δομές παροχής πρώτων βοηθειών και περίθαλψης άγριων ζώων στις Κυκλάδες, πώς πρέπει να συμπεριφερθούν και πού να απευθυνθούν εάν δουν ή βρουν κάποιο τραυματισμένο άγριο ζώο. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα ορνιθοπανίδας λόγω επερχόμενης μεταναστευτικής ροής πτηνών.


Η ημερομηνία και δομή των επόμενων διαδικτυακών περιβαλλοντικών σεμιναρίων που θα διοργανώσει το 
CPF εντός του 2023 θα ανακοινώνονται σταδιακά. Παράλληλα με τα σεμινάρια, θα ανακοινωθούν προβολές επιλεγμένων περιβαλλοντικών ταινιών σε νησιά των Κυκλάδων, τη διοργάνωση και φιλοξενία των οποίων θα αναλάβουν τοπικοί μη κερδοσκοπικοί φορείς και νησιωτικοί δήμοι, με την υποστήριξη και καθοδήγηση του CPF. Τόσο τα περιβαλλοντικά σεμινάρια όσο και οι προβολές για τις Κυκλάδες υλοποιούνται με την υποστήριξη του The Hellenic Initiative (ΤΗΙ) στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Cyclades Preservation Fund (CPF)  "From Movies to Cyclades Movement" που έχει ως στόχο την ενεργή ενημέρωση, εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση, και κινητοποίηση κατοίκων και επισκεπτών των νησιών των Κυκλάδων σε ειδικά θέματα προστασίας του φυσικού, χερσαίου και θαλάσσιου, περιβάλλοντος. Αγαπάμε τις Κυκλάδες και προστατεύουμε ενεργά τον φυσικό τους πλούτο!

Ακολουθήστε μας