ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Περιβάλλον

Με 10.561.063,38€ χρηματοδοτείται ο Δήμος Μήλου.


Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εγκρίθηκε για τον Δήμο Μήλου η ένταξη του έργου «Δίκτυο ακαθάρτων Αδάμαντα και εγκατάσταση επεξεργασίας και έργα διάθεσης επεξεργασμένων λυμάτων Δήμου Μήλου», στην Δράση "Υποδομή δικτύου αποχέτευσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ.)" ενταγμένης στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Συγκεκριμένα, η πράξη αφορά στο δίκτυο ακαθάρτων Αδάμαντα, στην εγκατάσταση επεξεργασίας και στα έργα διάθεσης επεξεργασμένων λυμάτων Δήμου Μήλου, και περιλαμβάνει
1. Τα νέα έργα της ΕΕΛ του Δήμου Μήλου που απαιτούνται για την κάλυψη των πρόσθετων αναγκών, ώστε το συνολικό έργο (υφιστάμενο έργο + νέα έργα επεξεργασίας) να έχει δυναμικότητα κατά το θέρος 10.300 ι.κ. και να καλύπτει τις ανάγκες της 20ετίας των εξυπηρετούμενων οικισμών Μήλου, Τρυπητής, Τριοβασάλου, Πέρα Τριοβασάλου και Αδάμαντα.
• Νέα έργα διάθεσης – επαναχρησιμοποίησης της ΕΕΛ του Δήμου Μήλου για τεχνητό εμπλουτισμό υπόγειου υδροφορέα μέσω φρεάτων.
• Δύο νέα αντλιοστάσια ακαθάρτων στον οικισμό του Αδάμαντα.
και
2. Την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στον οικισμό του Αδάμαντα, ήτοι του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης και των κεντρικών καταθλιπτικών αγωγών δύο αντλιοστασίων ακαθάρτων, καθώς και
• του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού ακαθάρτων των λοιπών οικισμών (Πλάκας, Τρυπητής, Τριοβασάλου και Πέρα Τριοβασάλου) προς την κοινή Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ)
Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 10.561.063,38€ και πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό χρηματοδότησης που έλαβε ο Δήμος Μήλου.
Ο Δήμαρχος Μήλου ευχαριστεί θερμά τον Υπουργό Περιβάλλοντος, κο Κώστα Σκρέκα, και τον Γενικό Γραμματέα, κο Μανώλη Γραφάκο, για την εξαιρετική συνεργασία και την αρωγή τους στα έργα υποδομών του νησιού και τις χρηματοδοτήσεις αυτών

Ακολουθήστε μας