ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτισμός

Η Μήλος συμμετέχει ενεργά στο Διεθνές Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα WOMAN MADE για την εξάλειψη των έμφυλων διακρίσεων


Το Φεστιβάλ «Από Τη Θάλασσα» συνεχίζεται με την παράσταση «LA BAMBOLA» (Η Κούκλα). Η παράσταση δημιουργήθηκε από την ομάδα χορού ADARTE (Σιένα Ιταλίας) στα πλαίσια του Διεθνούς Προγράμματος “WOMAN MADE”. Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα αξιοποίησης, διάδοσης και υλοποίησης διεθνών γυναικείων χορογραφικών παραγωγών. Ξεκινώντας από την Ιταλία, τα έργα ακτινοβολούν με ισχυρό όραμα προς την κατεύθυνση άλλων 8 χωρών, με στόχο την επίτευξη κοινών στόχων όπως η τοποθέτηση των γυναικών σε κορυφαίους και ισχυρούς ρόλους στα εργασιακά πλαίσια, η υπέρβαση ενός στείρου κοινωνικού ανταγωνισμού μεταξύ ανδρών και γυναικών, το ξεπέρασμα παγιωμένων προκαταλήψεων και έμφυλων στερεότυπων. Tο Διεθνές Κέντρο Χορού & Θεάτρου Μήλου έχει την τιμή να είναι ο οργανισμός – υποστηρικτής του Προγράμματος,
και μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας.

Η παράσταση θα ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή των σπουδαστριών χορού του Δημοτικού Σχολείου Μήλου με καθηγήτρια τη Φιλιώ Λούβαρη (Μελίνα Αλεξανδράκη, Δήμητρα Αποστολάκου, Εριέττα Κασαπίδου, Κυριακή Κυρίτση, Μαριλία Μάλλη, Ελευθερία Μπάτσι, Κυριακή Πετράκη, Χρυσούλα Πρεβενά, Αγγελική Τζαμπαζάκη, Δέσποινα Τζαμπαζάκη), ενώ θα ακολουθήσει συμμετοχική συζήτηση με το κοινό και παρουσίαση του Προγράμματος.
Πότε: Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2022 στις 21.00
Πού: Συνεδριακό Κέντρο Μήλου «Γεώργιος Ηλιόπουλος», Αδάμαντας

Λίγα Λόγια για το έργο: Το “LA BAMBOLA” είναι μια ποπ - ονειρική νωπογραφία αφιερωμένη στις γυναίκες και στα γυναικεία στερεότυπα που καθορίζουν το σύστημα αξιών των κοινωνικών μας συνηθειών. Στη σκηνή, το σώμα μιας γυναίκας περνά από διαφορετικές διαθέσεις, ενσαρκώνοντας την ευθραυστότητα, τη δύναμη, την τρυφερότητα, την επιθυμία, τον φόβο και την επιθετικότητα, ένας ύμνος στο θάρρος και στην επιθυμία του «είναι». Η παράσταση προσφέρει μια σειρά από εμβληματικές εικόνες που αφηγούνται τη συνεχή και σταθερή ανθρώπινη μεταμόρφωση που είναι πολύ δύσκολο να εγγραφεί σε μια δογματική ταξινόμηση. Το LA BAMBOLA μεταφέρει το κοινό στην ιδέα ότι ο
γυναικείος και ο ανδρικός κόσμος είναι υγροί χώροι και σε έναν πιθανό και απαραίτητο αρμονικό διάλογο μεταξύ αυτών των δύο κόσμων. “Δεν είμαι απλώς γυναίκα ή απλώς άντρας, είμαι ταυτόχρονα πολλές γυναίκες και πολλοί άντρες, πολλά μέρη, ζώα, πόλεις, χώρες, οικογένειες, αναμνήσεις, συναισθήματα, αντικείμενα και άνθρωποι. Μιλάω για πραγματικότητες που γνωρίζω, αλλά και για άγνωστα και ανεξερεύνητα τοπία που ανοίγουν νέες ταυτότητες στη δική μου φαντασία, αποκαλύπτοντας νέους κόσμους του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος “(Francesca Lettieri).


Σύλληψη, Χορογραφία, Σκηνοθεσία: Francesca Lettieri Ερμηνεύτρια: Giulia Gilera Κοστούμια: Sonia Sartoria Φωτογραφίες: Simone Falteri Βοηθός Παραγωγής και Οργάνωση: Anna Estdahl Παραγωγή: Ομάδα ADARTE με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού Ιταλίας και της Περιφέρειας της Τοσκάνης.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ “Από Τη Θάλασσα» Παραγωγή: Διεθνές Κέντρο Χορού & Θεάτρου Μήλου Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Φιλιώ Λούβαρη Επιστημονική Συνεργάτης / Αρχιτέκτονας: Luisa Ayala Φωτογράφος: Απόστολος Ζαχαράκης Τεχνικός Υπεύθυνος: Δημήτρης Πουλημένος (Vision & Sound) Βιντεολήπτες: Στρατός Τσιαλίκης, Γιάννης Πρεβενάς Βοηθός Παραγωγής: Στέλιος Ζούλιας Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ 3, ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, Μηλέικα Νέα, Κοινή Γνώμη Χορηγοί (Μέχρι στιγμής): Milos Cove, Corali Hotel, SEAJETS, Λούβαρης «Αξίες», Sea Sun Sophia Travel, Riva Travel, Μαρία Κολιαράκη Υποστηρικτές: Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Μήλου.
Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μήλου.
* Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/FromTheSeaMilosFestival, και 6976 778 463

Ακολουθήστε μας