ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτισμός

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Τάφω κτερίζειν» από την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη (φωτογραφίες - βίντεο)

 

Πραγματοποιήθηκαν χθες στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Μήλου τα εγκαίνια της έκθεσης «Τάφω κτερίζειν» από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη. Η έκθεση περιλαμβάνει ταφικά ευρήματα που βρέθηκαν τόσο στο ορυχείο της Αγγεριάς όσο και σε άλλες περιοχές του νησιού.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Λεονταρίτης, η Έπαρχος Μήλου κα Έλλη Χωριανοπούλου, ο Διευθυντής της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Κυκλάδων κ. Δημήτρης Αθασούλης, ο Διευθυντής της Imerys στη Μήλο κ. Σανούδος αντιπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού.

IMG_4606.JPG

IMG_4600.JPG

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Μήλου κ. Μανώλης Μικέλης, τονίζοντας πόσο καλό είναι το επίπεδο συνεργασίας Δήμου και Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε θέματα αρχαιότητων του νησιού.

και αφού ευχαρίστησε την Υπουργό της πρόσφερε ένα αναμνηστικό με το έμβλημα της Μήλου το “Μάλιον”.

IMG_4599.JPG

IMG_4602.JPG

Η κ. Μενδώνη, στην ομιλία της μεταξύ άλλων ανέφερε την σημαντικότητα των ευρημάτων της έκθεσης αλλά και την ανάγκη για ένα νέο Αρχαιολογικό Μουσείο ικανό να φιλοξενήσει αρχαιολογικά ευρήματα που αυτή τη στιγμή βρίσκονται αποθηκευμένα σε χώρους του υπάρχοντος Μουσείου.

IMG_4607.JPG

Καλεσμένοι και μη επισκεύθηκαν το μουσείο προκειμένου να θαυμάσουν τα νέα ευρήματα. Η κυρία Πάντου ξενάγησε τους επισκέπτες, δίνοντάς τους πληροφορίες σχετικά με τα εκθέματα.

IMG_4596.JPG

 IMG_4608.JPG

 IMG_4609.JPG

 IMG_4590.JPG

 IMG_4593.JPG

 IMG_4594.JPG

 IMG_4603.JPG

 Ακολούθησε μικρή δεξίωσηIMG_4605.JPG

 

 

Ακολουθήστε μας