ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτισμός

Η φωτογραφική έκθεση της συμπατριώτισσάς μας κας Μάντης Λυκερίδου με τίτλο 'Διάλογος με την Αφροδίτη' θα παρουσιαστεί τον Νοέμβριο στο Ελληνικό Σπίτι στο Παρίσι

 

Το συμμετοχικό φωτογραφικό έργο της Μάντης Λυκερίδου «Διάλογος με την Αφροδίτη» θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του μήνα φωτογραφίας στο Παρίσι, στο «Ελληνικό σπίτι» της Ελληνικής Κοινότητας Παρισιού και Περιχώρων από τις 10 έως 20 Νοεμβρίου 2022.
Ο «Διάλογος με την Αφροδίτη» είναι ένα φωτογραφικό, συμμετοχικό project που πραγματοποιήθηκε πριν δύο χρόνια με αφορμή τον εορτασμό των διακοσίων χρόνων (1820 - 2020) από την ανακάλυψη του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου, ενός από τα πιο σημαντικά γλυπτά στην ιστορία της τέχνης. Στο συμμετοχικό αυτό έργο έλαβαν μέρος 132 μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι έπειτα από ανοιχτή πρόσκληση της φωτογράφου, εκφράστηκαν δημιουργικά πάνω σε Α/Μ φωτογραφίες της συλλογής της «Αφροδίτες της Μήλου».
Η έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2020 στο κτήριο «Δημοτικόν Σχολείον Θηλέων 1875» στη Μήλο στο πλαίσιο της έκθεσης VENUS VISION 200 ενώ το 2021 -2022 φιλοξενήθηκε στο Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου.
Εγκαίνια: Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 19:00, Ελληνικό Σπίτι, 9 rue Mesnil,
75116 Paris
Διάρκεια έκθεσης :11 με 20 Νοεμβρίου.
Ώρες : 14:00μ.μ - 19:00μ.μ
Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Μήλου.

Λίγα λόγια για την φωτογράφο Μάντη Λυκερίδου

Η Μάντη Λυκερίδου γεννήθηκε στην Αθήνα και από το 2002 ζει και εργάζεται στη Μήλο. Είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Ι. Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών Αθήνας, και του Τμήματος Συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων του TEΛ Αθηνών.
Μετά την αποφοίτησή της εργάσθηκε στο Παρίσι εστιάζοντας κυρίως σε πορτραίτα καλλιτεχνών και στη φωτογραφία δρόμου. Στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου εργάσθηκε ως φωτογράφος σε μια επιστημονική ομάδα υποθαλάσσιων αρχαιολογικών ανασκαφών. Από το 1997 συνεργάζεται με ομάδες σύγχρονού χορού και θεάτρου από τη Γαλλία και την Ελλάδα. Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, (Παρίσι, Άρλ - Γαλλία, Μασαχουσέτη - Η.Π.Α., Ρολ - Ελβετία, Βουδαπέστη - Ουγγαρία, Αθήνα, Μήλο, Αντίπαρο κ.α.- Ελλάδα) και έχει δημοσιευθεί σε βιβλία, περιοδικά και ταξιδιωτικούς οδηγούς. Έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στο καταφύγιο του Αδάμαντα παρουσιάζεται η μόνιμη ατομική της έκθεση “Gimme Shelter”, ενώ σύντομα θα εκδοθεί το πρώτο της φωτογραφικό λεύκωμα.

Επικοινωνία: Μάντη Λυκερίδου, Φωτογράφος / Επιμελήτρια εκθέσεων
Τ+30 693 7633506
http://www.madylykeridou.com/

Lykeridou_5_sm.jpg

Lykeridou__2_sm.jpg

Mady_Lykeridou_DSCF9435_sm.jpg

1_Mady_Lykeridou_sm.jpg

mady_lykeridou_7sm.jpg

Lykeridou__6_sm.jpg

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας