ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτισμός

Με νότες τζαζ άνοιξε το θερινό Φεστιβάλ Mandrakia Artis 2023

 

Με μια μοναδική μουσική βραδιά τζαζ άνοιξε τις πύλες του το καλοκαιρινό Φεστιβάλ της Μήλου Mandrakia

Artis2023 που διοργανώνει ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μανδρακίων την περασμένη Παρασκευή 23 Ιουνίου στα Μαντράκια στο λιμανάκι του Μπίζη.

Για την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ, το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 9 δράσεις καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και θα ολοκληρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου, επιλέχθηκε ένα δυναμικό μουσικό σχήμα με πλέον καταξιωμένους εκπροσώπους σε Ελλάδα και εξωτερικό της τζαζ μουσικής σκηνής.

Το μουσικό σύνολο με τη συμμετοχή του διακεκριμένου πιανίστα Γιώργου Κοντραφούρη συμπλήρωσαν οι Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (Τρομπέτα), Δημήτρης Τσάκας (Σαξόφωνο), Κώστας Κωνσταντίνου (Κοντραμπάσο) και Δράκος Κτιστάκης (Ντραμς), χαρίζοντας στο φιλόμουσο κοινό μια υπέροχη βραδιά jazz με συνθέσεις από όλη τη μουσική ιστορία και πορεία της jazz, από το χθες στο σήμερα, ένα ποικίλο πρόγραμμα με στοιχεία προσαρμοσμένα ενορχηστρωτικά για jazz quintet.

 

ΔΕΛΤΙ ΤΥΠΟΥ

Το μουσικό κουιντέτο με πιανίστα τον διακεκριμένο Γιώργο Κοντραφούρη ταξίδεψε το κοινό στα μονοπάτια της αυτοσχεδιαστικής μουσικής

 

Μήλος, 27Ιουνίου 2023 – Με μια μοναδική μουσική βραδιά τζαζ άνοιξε τις πύλες του το καλοκαιρινό Φεστιβάλ της Μήλου MandrakiaArtis 2023 που διοργανώνει ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μανδρακίων την περασμένη Παρασκευή 23 Ιουνίου στα Μαντράκιαστο λιμανάκι του Μπίζη.

Για την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ, το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 9 δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και θα ολοκληρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου, επιλέχθηκε ένα δυναμικό μουσικό σχήμα με πλέον καταξιωμένους εκπροσώπους σε Ελλάδα και εξωτερικό της τζαζ μουσικής σκηνής.

Το μουσικό σύνολο με τη συμμετοχή του διακεκριμένου πιανίστα Γιώργου Κοντραφούρη συμπλήρωσαν οι Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (Τρομπέτα), Δημήτρης Τσάκας (Σαξόφωνο), Κώστας Κωνσταντίνου (Κοντραμπάσο) και Δράκος Κτιστάκης (Ντραμς), χαρίζοντας στο φιλόμουσο κοινό μια υπέροχη βραδιά jazz με συνθέσεις από όλη τη μουσική ιστορία και πορεία της jazz, από το χθες στο σήμερα, ένα ποικίλο πρόγραμμα με στοιχεία προσαρμοσμένα ενορχηστρωτικά για jazzquintet.

Η δεύτερη εκδήλωση του ΜandrakiaΑrtis 2023 με τίτλο «Το φεγγαράκι κουβεντιάζω» και έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 2 Ιουλίου, είναι αφιερωμένη στηνέντεχνη ελληνική μουσική. Ο Βασίλης Γισδάκης μαζί με τους συνεργάτες του θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια Ελλήνων συνθετών, στιχουργών και ποιητών, από τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη μέχρι τον Σταύρο Ξαρχάκο καθώς καινεότερους σημαντικούς μουσικοσυνθέτες ενώ θα ακουστούν τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία.

Η ιδέα ενός θερινού φεστιβάλ προέκυψε μετά την απρόσμενη επιτυχία σειράς καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που οργάνωσε ο πολιτιστικός φορέας των Μανδρακίων την τελευταία τριετία. Το φεστιβάλ που πραγματοποιείται φέτοςγια πρώτη φορά και φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, θα έχει πολυθεματικό και υπερτοπικό χαρακτήρα, έχοντας ως αφετηρία την τέχνη της μουσικής και ως σημείο αναφοράς του το μοναδικό φυσικό και ανθρωπογενή σχηματισμό των Μανδρακίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυο πρώτες εκδηλώσεις συγχρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Stasi_1a.jpg

Ακολουθήστε μας