ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτισμός

Με τζαζ standard και δυναμικές μελωδίες πλημμύρισε το λιμανάκι του Μπίζη

 

Μια μοναδική βραδιά απόλαυσε την περασμένη Παρασκευή το κοινό στο Φεστιβάλ Μandrakia Αrtis 2023

 

Μια ατμοσφαιρική καλοκαιρινή βραδιά από το κουιντέτο Peter Elias & Friends, γεμάτη από διαχρονικές συνθέσεις και αγαπημένα jazz standards έζησαν όσοι βρέθηκαν την περασμένη Παρασκευή 21 Ιουλίου στο λιμανάκι του Μπίζη.

Η τέταρτη στάση για το θερινό Φεστιβάλ Μandrakia Αrtis 2023, που διοργανώνει ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μανδρακίων Φεστιβάλ, φιλοξένησε τον βετεράνο κοντραμπασίστα PeterElias, ο οποίος με τη συνοδεία σαξοφώνου, πλήκτρων και κρουστών, συναντήθηκε με φίλους και συνεργάτες. Οι Nye Banfield στο σαξόφωνο, Jesse Doniach στο πιάνο, Justin Tambini στα ντραμς και η Liselotte Östblom στα φωνητικά ένωσαν το πάθος που μοιράζονται για την τζαζ σκηνή παρέα με τον διακεκριμένο Καναδό μουσικό, καλώντας το κοινό να περιπλανηθεί σ’ έναν κόσμο γεμάτο ενέργεια, λυρικότητα και περίτεχνες ενορχηστρώσεις.

Ένα μουσικό ταξίδι σε κομμάτια κλασικού ρεπερτορίου όλης της διαδρομής και εξέλιξης της “jazz standard”, αλλά και δικά τους arrangementsπου δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για το Φεστιβάλ, ταξίδεψαν όσους βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο λιμανάκι σε όμορφα μέρη και άλλες εποχές, γεφυρώνοντας την απόσταση ανάμεσα στο Παρίσι και τη Νέα Υόρκη, την Δύση και την Ανατολή, το χθες και το σήμερα.

Η βραδιά έκλεισε με το ζεστό χειροκρότημα των θεατών που έδωσε το «παρών» γεμίζοντας το γραφικό λιμανάκι στην περιοχή των Μανδρακίων.

Xορηγοί του Φεστιβάλ είναι οι εταιρείες Seajets και Heraklio Travel.

Peter_Elias_Friends_2.JPG

Peter_Elias_Friends_3.JPG

Ακολουθήστε μας