ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός

Airbnb: Ευέλικτη πολιτική κρατήσεων λόγω κορωνοϊού – Τι ισχύει

Σειρά μέτρων για την προστασία των ταξιδιωτών και των ιδιοκτητών από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού σε επίπεδο υγείας και εσόδων, παρουσιάζει η πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων Airbnb, εναρμονιζόμενη με τις κατευθυντήριες γραμμές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Όπως επισημαίνει η Airbnb σε σχετική ανακοίνωση, όταν ξεσπάει μια κρίση, επηρεάζονται τόσο οι οικοδεσπότες όσο και οι επισκέπτες. Οι οικοδεσπότες χάνουν τα κέρδη στα οποία βασίζονται για την επιβίωση και οι επισκέπτες χάνουν επιλογές διαμονής. Προσπαθούμε να υποστηρίξουμε και τις δύο πλευρές και αναλαμβάνουμε μια σειρά ενεργειών, τονίζει η πλατφόρμα.

Ειδικότερα, η πλατφόρμα εισάγει τις «ευέλικτες κρατήσεις», μια σειρά από εργαλεία και προγράμματα για να βοηθήσει τους οικοδεσπότες και τους επισκέπτες να διαχειριστούν την αβεβαιότητα και να μπορέσουν, σύμφωνα με τις ανάγκες τους, να ακυρώνουν ή να αναβάλουν τα ταξίδια τους.

Οι ιδιοκτήτες στην Airbnb προσφέρουν ήδη ευέλικτες πολιτικές ακύρωσης σε περισσότερες από το 60% των ενεργών καταχωρίσεων. Παράλληλα, η πλατφόρμα επισημαίνει ότι εκατομμύρια ταξιδιώτες εξακολουθούν να κάνουν κρατήσεις σε αυτήν για επαγγελματικά ταξίδια και αποδράσεις.

Η πλατφόρμα δηλώνει τη δέσμευσή της να υποστηρίξει τους οικοδεσπότες που είναι πρόθυμοι να προσφέρουν επιστροφές χρημάτων για ακυρώσεις που διαφορετικά θα υπόκεινταν σε χρεώσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση θα τους προσφέρονται νέα εργαλεία για να εγκρίνουν άμεσα τις επιστροφές χρημάτων. 

Επίσης, η πλατφόρμα θα προσφέρει προβολή αυτών των καταχωρίσεων για την προώθηση νέων κρατήσεων. Τέλος, δεν θα χρεώνει τέλος φιλοξενίας (3%) στις νέες κρατήσεις για αυτές τις καταχωρήσεις μέχρι την 1η Ιουνίου 2020.

Οι επισκέπτες από την πλευρά τους, θα έχουν στη διάθεσή τους φίλτρα που θα διευκολύνουν την εύρεση και την κράτηση τύπων διαμονής με την καταλληλότερη πολιτική ακύρωσης (ευέλικτη, μέτρια ή αυστηρή), ανάλογα με τις ανάγκες τους και τις εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό.

Επιπλέον, για κρατήσεις που γίνονται τώρα μέχρι την 1η Ιουνίου 2020, σε περίπτωση ακύρωσης από τους επισκέπτες χωρίς οφειλή τέλους εξυπηρέτησης επισκεπτών της Airbnb, η πλατφόρμα θα επιστρέφει τα χρήματα ως ταξιδιωτικό κουπόνι που μπορεί να εξαργυρωθεί σε μελλοντικό ταξίδι.

 
 
 tornosnews.gr

Ακολουθήστε μας