ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός

COVID ALERT …. για τους επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων: Μια κραυγή αγωνίας από τη Μήλο

COVID ALERT …. για τους επιχειρηματιες τουριστικων καταλυματων

Εδώ και καιρο εχω αρχισει να ανησυχω για την αποφαση που πηρα από τον χειμωνα να ανοιξω και να λειτουργησω την μικρη οικογενειακη μοναδα που διαχειριζομαι στα Πολλωνια μεσα σε τοσο αβεβαιες ,απροβλεπτες και επικινδυνες συνθηκες…..

Την αποφαση μου την στηριξα στην προβλεψη μου για την θετικη εξελιξη  της διαχειρισης του πρωτογνωρου φαινομενου του κοροναιου και την εξασφαλισμενη στηριξη του κρατους

σαν ασφαλη εμφαλτηρα για το τολμημα.

Ηξερα ότι θαπρεπε να παρω ρισκα μεγαλα και σοβαρα ,ιδιαιτερα στην περιπτωση του κινδυνου να προκυψει κρουσμα κοροναιου στην μοναδα μου η στο ενδεχομενο να νοσησω εγω,η οικογενεια μου και το προσωπικο.

Όταν αποφασισα να ανοιξω ότι αυτο το περιεργο καλοκαιρι δεν γνωριζα τα σχετικα υγιειονομικα πρωτοκολλα. Δεν ηταν τιποτα γνωστο στον τυπο τοτε και αυτά που ολοι διαβαζαμε αλλαζαν συνεχως ,δεν ηταν κατανοητα και δεν ειχε εμφανιστει ο σχετικος υπευθυνος φορεας, δηλ. όλα  ηταν απλα καποιες αποψεις και σχολια.

Μολις τον προηγουμενο  μηνα με αποφαση της κυβερνησης (ΦΕΚ2084/Β/30-05-2020)

ανακοινωθηκαν τα τελικα σχεδια με τις αντιστοιχες ποινες μη συμμορφωσης…προστιμα δηλαδη.

Προσαρμοσμενοι στις σχετικες αποφασεις από οσο γνωριζω  ,ολοι οι επαγγελματιες των τουριστικων καταλυματων, αναγνωριζοντας την αναγκη της προασπισης της υγειας μας και της υγειας των πελατων μας ακολουθησαμε τις οδηγιες και αγορασαμε τον αντιστοιχο

υποχρεωτικο εξοπλισμο με απροβλεπτες προσθετες δαπανες ,σε ένα ισχνο καλοκαιρι οπου οι κρατησεις του 2020 αρχισαν σιγα σιγα να ακυρωνονται χωρις αντιστοιχες νεες .

Στην ολη ρευστη κατασταση ηρθε να προστεθει ο προβληματισμος για το προσωπικο που επρεπε να προσλαβω ,το ιδιο; ….δεν γινεται λιγοτερο; μηπως επιδοτηθω;

Όλα τα ερωτηματα εμειναν αιολα αφου το προγραμμα  Συνεργασια για την απασχοληση του προσωπικου των μικρων τουριστικων καταλυματων δεν εξυπηρετει τις πραγματικες αναγκες.

Δεν υπαρχει τιποτα δεδομενο ,όλα δυστυχως αλλαζουν προς το χειροτερο και το μονο που δεν αλλαζει είναι καποια ΔΑΝΕΙΑ και καποια ΕΝΟΙΚΙΑ….

Μεσα σε όλη αυτή την καταιγιδα ηρθε ο νομος του κρατους(ΦΕΚ 2084/Β/30-05-2020)

οπου στην τελευταια σελιδα στο Παραρτημα3, το σχετικο με την διαχειριση υποπτου κρουσματος COVID19 παραγραφο 8 και 9 ,αναφερεται σαφως ότι ο ξενοδοχος θα πρεπει

με ιδιωτικο αυτοκινητο να μεταφερει το επιβεβαιωμενο κρουσμα από το ξενοδοχειο στο ειδικο ξενοδοχειο καραντινας και μετα στην υγειονομικη μοναδα.

Δηλαδη ,προβλεπεται να ΜΗΝ ερθει το ασθενοφορο  που είναι το απολυτως αρμοδιο για αυτην την μεταφορα με τον αντιστοιχο ειδικο εξοπλισμο όπως γνωριζουμε ότι γινεται σε αυτές τις περιπτωσεις  .Ολο το ρισκο  λοιπον της μεταφορας να το παρει ο ξενοδοχος…..

Αραγε ,υπαρχει ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ  στην Μηλο;

Μεσα σε ολο αυτό το θολο  περιβαλλον ερχεται να προστεθει και η προχθεσινη συνεντεξη

του υπουργου Τουρισμου  οπου αναφερεται σαφως ότι τα τουριστικα καταλυματα

μικρα και μεγαλα θα πρεπει να διαθεσουν ένα δωματιο για πιθανο κρουσμα κοροναιου οπου θα φιλοξενηθει και θα παρακολουθηθει από το ξενοδοχειο  ο ασθενης καθ ολη την διαρκεια της ασθενειας του στην περιπτωση που εχει ελαφρα και ηπια συμπτωματα….

Δηλαδη το ξενοδοχειο θα γινει νοσοκομειο κοροναιου.

Αληθεια ποιος από εμας δεχεται κατi τετοιο; Ποιος δεχεται να γινει γιατρος η νοσοκομος;

Λεγεται  μαλιστα, ότι ολο αυτό θα πρεπει να γινεται διακριτικα για να μην το παρουν ειδηση οι πελατες.την στιγμη που αυτοι θα εχουν ηδη προιδεαστει βλεποντας τον γιατρο αναφορας να ερχεται με την ειδικη στολη για να παρει δειγμα από το υποπτο κρουσμα συμφωνα παντα με το πρωτοκολλο.

Ποιος δεχεται να αστυνομευει τον πελατη ,να ελεγχει τις κινησεις του ώστε να μην βγει από τo  δωματιο του και μπει σε κοινοχρηστους χωρους;

Τελικα την επομενη ημερα ο ιδιος ο Πρωθυπουργος ανακαλεσε την αποφαση του υπουργου Τουρισμου λογω του κυματος διαμαρτυριας που δεχτηκε η κυβερνηση από ολο τον τουριστικο κοσμο.

Μηπως κατι δεν εχω καταλαβει καλα;

Μηπως καλουμαι να παρω τον ρολο καποιων αλλων…

Πιστευω ότι εκφραζω τις αγωνιες και τα ερωτηματικα ολων μας και για αυτό θα πρεπει

να βρουμε έναν τροπο ολοι μαζι να ενεργησουμε ώστε να ακουστει η φωνη μας και να

αποφασισουμε από κοινου πως θα αντιμετωπισουμε όλα αυτά τα σοβαρα προβληματα, ώστε να προλαβουμε τα γεγονοτα ,πριν μας πνιξουν και μας καταπιουν αμαχητοι.

ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ &ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

Αναστασια Μαλλη

ΜΗΛΟΣ    27-06-2020

Ακολουθήστε μας