ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός

Μπροστά στις εξελίξεις για την προσέγγιση της Ινδικής αγοράς Σαντορίνη, Πάρος και Μήλος


Οι διάφορες μορφές θεματικού τουρισμού όπως ο πολιτιστικός, ο γαστρονομικός, ο συνεδριακός, ο γαμήλιος και ο κινηματογραφικός τουρισμός είναι οι κύριοι τομείς ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει στον Ινδό επισκέπτη.

Αυτό επιβεβαιώθηκε στη διάρκεια της 8ης Συνόδου της Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας–Ινδίας, που συνεδρίασε την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022, στην Αθήνα.

Μόλις πρόσφατα, η Ελλάδα και ιδιαίτερα οι Κυκλάδες είχαν την “τιμητική” τους με προβολή τους σε σημαντικά Μέσα Ενημέρωσης, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι είναι μπροστά στις εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, η Σαντορίνη και η Πάρος συμπεριλήφθηκαν στα web stories των Times of India με τίτλο «οι ομορφιές της Ελλάδας σε φωτογραφίες». Είχε προηγηθεί δημοσίευμα του ίδιου μέσου με θέμα τον προγραμματισμό των ταξιδιών στην Ελλάδα, όπου η Μήλος χαρακτηρίστηκε ως «μαγικό νησί».

Η ινδική τουριστική αγορά διακρίνεται για τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά, που ταυτίζονται με τη στρατηγική στόχευση και των τριών νησιωτικών προορισμών. Αρκεί να ληφθεί υπόψη ότι το μέσο έξοδο του Ινδού τουρίστα που επισκέπτεται τη χώρα μας είναι περίπου 1.000 ευρώ, πολύ υψηλότερο του γενικού μέσου όρου που είναι περίπου στα 560 ευρώ.

 

Πηγή: cyclades24

Ακολουθήστε μας