ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός

Ο Guardian παρουσιάζει τη Μήλο ανάμεσα στις ομορφότερες παραλίες στην Ελλάδα – «Τόσο όμορφες που θα δακρύσετε από χαρά!»


Τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας ανέδειξαν οι αναγνώστες της βρετανικής εφημερίδας Guardian, με τις περιγραφές τους να περιλαμβάνουν εντυπωσιασμό, αλλά ακόμα και συγκίνηση για τα ελληνικά τοπία. Στο σχετικό ρεπορτάζ ξεχωρίζει από τις Κυκλάδες η Μήλος που, όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα, συγκίνησε τους αναγνώστες της σημαντικής βρετανικής εφημερίδας.
Να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για απλό ρεπορτάζ ενός συντάκτη ή μια διαφημιστική καταχώρηση, αλλά για την αποτύπωση μιας έρευνας μεταξύ των εκατομμυρίων αναγνωστών της εφημερίδας. Γράφει λοιπόν για τη Μήλο:
"Στο πάνθεον των ελληνικών νησιών, το εκπληκτικό ηφαιστειακό τοπίο της Μήλου, η ποικιλομορφία και οι μοναδικές παραλίες συχνά υποτιμώνται. Το Τσιγράδο με νότιο προσανατολισμό είναι ένας μικρός αμμώδης όρμος με κρυστάλλινα νερά και φημίζεται για την επισφαλή διαδρομή πρόσβασης. Οι επισκέπτες της παραλίας πρέπει πρώτα να κατεβούν με σχοινί σε μια επικλινή επιφάνεια από βράχο για να απολαύσουν αυτόν τον απομονωμένο παράδεισο. Ωστόσο, αν δεν σας ταιριάζει το να σκαρφαλώνετε σε βράχους, μπορείτε να κάνετε μια βόλτα με βάρκα από την κοντινή παραλία Φιριπλάκα. Η ανταμοιβή για αυτή την τολμηρή κατάβαση (ή χαλαρωτική βόλτα με βάρκα) είναι η πεμπτουσία της ελληνικής παραλίας που είναι γαλήνια και εκπληκτική, με ήρεμα, κρυστάλλινα νερά". Και προσθέτει:
"Το Σαρακίνικο είναι μια εκπληκτική παραλία στη Μήλο. Λευκός ηφαιστειακός βράχος σμιλεμένος από τον άνεμο και τα κύματα βρίσκεται πάνω από τα γαλαζοπράσινα νερά και προσφέρει στους κολυμβητές μια άγρια ​​παιδική χαρά μέσα σε ένα σεληνιακό τοπίο, με μια λωρίδα λευκής άμμου και ψηλούς βράχους. Σκαρφαλώστε πάνω από τα βράχια πριν βουτήξετε στα τιρκουάζ νερά".

 

Το σχετικό άρθρο

Ακολουθήστε μας